Θύμα απαγωγής έπεσε ο πρέσβης της Ιορδανίας στη Λιβύη

Θύμα απαγωγής έπεσε ο πρέσβης της Ιορδανίας στη Λιβύη, Φαουάζ Αλ-Ιτάν όπως επιβεβαίωσε το ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρέσβης απήχθη στην Τρίπολη μετά από επίθεση στο αυτοκίνητό του, κατά την οποία τραυματίστηκε ο οδηγός του.

Θύμα απαγωγής έπεσε ο πρέσβης της Ιορδανίας στη Λιβύη, Φαουάζ Αλ-Ιτάν όπως επιβεβαίωσε το ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρέσβης απήχθη στην Τρίπολη μετά από επίθεση στο αυτοκίνητό του, κατά την οποία τραυματίστηκε ο οδηγός του.

«Ο ιορδανός πρεσβευτής απήχθη σήμερα το πρωί. Η αυτοκινητοπομπή του δέχτηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων που επέβαινε σε δύο πολιτικά αυτοκίνητα»
δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Σαΐντ Λασουάντ ο οποίος δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή του ιορδανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο πρεσβευτής έφευγε από το σπίτι του.

Πηγή των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε την απαγωγή, διευκρινίζοντας ότι ο οδηγός του πρεσβευτή νοσηλεύεται με τραύματα από σφαίρες που δέχθηκε κατά την επίθεση.

Σύμφωνα με τον Λασουάντ, η λιβυκή κυβέρνηση προσπαθεί να διαλευκάνει τις συνθήκες της απαγωγής και να μάθει για την τύχη του πρεσβευτή.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες στη Λιβύη αποτελούν τακτικά στόχο επιθέσεων και απαγωγών.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk