• Αναζήτηση
 • Τελετή μνήμης για τα θύματα του Μαραθωνίου στη Βοστώνη

  Ένα χρόνο μετά από την τρομοκρατική επίσκεψη στη Βοστόνη κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, η πόλη τιμά τη μνήμη των θυμάτων την Τρίτη. Στη τελετή  θα παρίσταται ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ στο φετινό μαραθώνιο -την επόμενη Δευτέρα- ο αριθμός όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή έχει ήδη πολλαπλασιαστεί.

  Ένα χρόνο μετά από την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, η πόλη τιμά τη μνήμη των θυμάτων την Τρίτη. Στη τελετή θα παρίσταται ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ στο φετινό μαραθώνιο -την επόμενη Δευτέρα- ο αριθμός όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή έχει ήδη πολλαπλασιαστεί.

  Την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και ο δήμαρχος της Βοστώνης μαζί με αρκετούς επιζώντες, θα λάβουν μέρος στη τελετή παρουσία πολλών οικογενειών των θυμάτων στο συνεδριακό κέντρο Χάινς. Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου.

  Έναν χρόνο μετά την επίθεση στις 15 Απριλίου, οι δηλώσεις συμμετοχής στο φετινό μαραθώνιο έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ο μαραθώνιος γίνεται κάθε χρόνο την Ημέρα των Πατριωτών (φέτος, στις 21 Απριλίου).

  Η επίθεση το 2013 είχε μετατρέψει σε εφιάλτη τον περίφημο μαραθώνιο: Δύο βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν από τις 3:00 μ.μ., σκοτώνοντας τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο παιδί και τραυματίζοντας 264 άτομα, συμμετέχοντες και παριστάμενους.

  Οι βόμβες κρυμμένες σε σακίδια είχαν τοποθετηθεί από δύο μουσουλμάνους τσετσένους αδελφούς οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα. Ο μεγαλύτερος από τους δράστες ο 26χρονος Ταμερλάνος Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, ενώ ο 20χρονος αδελφός του, Ντζοκχάρ συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος, λίγες ώρες αργότερα.

  Η δίκη του νεαρού τσετσένου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου. Κατηγορείται για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής με αποτέλεσμα το θάνατο και επίθεση σε δημόσιο χώρο. Αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk