Τον φάκελο της δικογραφίας για τη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη αποστέλλει στη Βουλή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με βασικό αίτημα την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας εσωτερικής ποινικής δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κυρία Καλλιόπη Νταγιάντα ζητεί την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη ως υπαιτίου για την παράνομη καταγραφή του διαλόγου. Η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή μέσω του Αρείου Πάγου.

Αν και εφόσον αρθεί η ασυλία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον της εισαγγελέως για τις συνθήκες λήψης του βίντεο από τη θέση του κοινού κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, έχουν καταθέσει, εκτός από τον κ. Μπαλτάκο, τρεις μάρτυρες – πρόσωπα που υπέδειξε ο ίδιος, τα οποία μπαινόβγαιναν στο γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της εργασιακών καθηκόντων τους. Στην κατάθεσή του άλλωστε ο κ. Μπαλτάκος έχει υπογραμμίσει ότι η συζήτηση δεν έγινε εν κρυπτώ.