Tη χορήγηση δανείου 18 δισ. δολαρίων σε διάστημα 2 ετών προς την Ουκρανία πρότειναν οι υπουργοί Οικονομικών της G7 στην πρώτη συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Σλάπακ, δήλωσε ότι το Κίεβο έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να λάβει την πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ.

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με πιο συγκεκριμένους όρους σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις συνθήκες της (διεθνούς) υποστήριξης» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σλάπακ, στο περιθώριο των συνεδριάσεων που θα πραγματοποιήσουν η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

«Επιπλέον, η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το ΔΝΤ για την καταβολή της πρώτης δόσης» συμπλήρωσε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να συνεργαστούν για να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία. Τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης.

Πρόσθεσε ότι περιμένει πως θα γίνει αναφορά στο θέμα της Ουκρανίας στα ανακοινωθέντα της G20 και του ΔΝΤ.

«Συμφωνούμε ότι πρέπει να λύσουμε μαζί το πρόβλημα» είπε από την Ουάσινγκτον. «Δεν θέλουμε να δυσκολέψουμε τα πράγματα για τη Ρωσία» πρόσθεσε.