Συγκέντρωση 30 μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, οι χρυσαυγίτες φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών, την ώρα που στο πολυιατρείο βρίσκονταν δεκάδες ασθενείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά μεταναστών, αλλά και Ελλήνων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα μετά την απειλή του πυρηνάρχη Περάματος ότι η Χ.Α. «θα τελειώσει τα μέλη του ΠΑΜΕ» στην περιοχή.

Οι χρυσαυγίτες, με τη γνωστή αμφίεση και σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, φώναζαν: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Έξω οι ξένοι».

Το επεισόδιο σημειώθηκε έξω από το πολυϊατρείο της οργάνωσης στο Πέραμα, το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή και καθημερινά δεκάδες είναι οι ασθενείς που καταφεύγουν σε αυτό. Την ώρα εκείνη μέσα στο ιατρείο ήταν περίπου 40 άτομα, εκ των οποίων πολλά παιδιά μεταναστών αλλά και έλληνες ασθενείς.

Οι Γιατροί του Κόσμου κατήγγειλαν ότι τα παιδιά φοβήθηκαν, ενώ εθελοντές και κοινωνικοί λειτουργοί έκλεισαν αμέσως τις πόρτες και τα παράθυρα, ταμπουρώθηκαν στο ιατρείο και κάλεσαν την αστυνομία. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που χρυσαυγίτες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Γιατρούς του Κόσμου στο Πέραμα. Έχουν προηγηθεί ανάλογες ενέργειες τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Για το θέμα οι Γιατροί του Κόσμου εξέδωσαν ανακοίνωση όπου τονίζεται:

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σήμερα μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού, οι Γιατροί του Κόσμου οφείλουν να δώσουν τις εξής διευκρινήσεις: το θέμα που προέκυψε αφορά μία συγκεκριμένη προμήθεια ειδών υγιεινής στο πλαίσιο επείγοντος προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων. Η επιλογή έγινε με αποκλειστικό κριτήριο και μόνο τη χαμηλότερη τιμή από τις προσφορές που κατατέθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή των Γιατρών του Κόσμου. Ομολογούμε ότι ατυχώς δεν ταυτοποιήσαμε τη συγκεκριμένη προσφορά με τον προμηθευτή.
Στα 24 χρόνια παρουσίας των ΓτΚ, η αντίθεσή μας με το φασισμό, το ρατσισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένη και καταγεγραμμένη στην κοινωνία. Μόλις την προηγούμενη ημέρα δεχθήκαμε μία ακόμη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πολυιατρείο μας στο Πέραμα. Παρά την τρομοκρατία, ο αγώνας μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζεται».