• Αναζήτηση

Πειραιάς:Ο γραμματέας της τοποικής οργάνωσης της ΧΑ προφυλακιστέος

Στη φυλακή οδηγήθηκε άλλος ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Με σύμφωνη γνώμη των εφετών ειδικών ανακριτριών και του εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας.

Στη φυλακή οδηγήθηκε άλλος ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Με σύμφωνη γνώμη των εφετών ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικαστικής έρευνας, ο κατηγορούμενος φέρεται να εμπλέκεται σε επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, ενέργειες στις οποίες ο ίδιος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον των ανακριτριών.

Στη δικογραφία του αποδίδεται συμμετοχή στην επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», στην περιοχή της Ηλιούπολης τον Ιούλιο του 2013 που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών.

Κατηγορείται, επίσης, για εμπλοκή του σε επίθεση κατά δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις ενέργειες που του αποδίδονται.

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους δυο κατηγορούμενοι για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί ένα ένταλμα σύλληψης εμπλεκόμενου στην ίδια υπόθεση.

Ο κύκλος των απολογιών των μη πολιτικών προσώπων ολοκληρώνεται εντός της Μεγάλης Εβδομάδος με τις συμπληρωματικές απολογίες του προφυλακισμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά και του φερόμενου ως συνεργού στο έγκλημα, Γιάννη Καζαντζόγλου.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk