«Παράσταση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα», δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΠαΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας στο γερμανικό ραδιόφωνο.

«Η σημερινή επίσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα είναι ουσιαστικά μία παράσταση της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο SWR ο Δημήτρης Δρούτσας, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa). Ο κ. Δρούτσας τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα χωρίς περεταίρω γενναιόδωρο κούρεμα δεν θα μπορέσει και πάλι να σταθεί στα πόδια της.

Ακολουθεί μεταφρασμένο το τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Βερολίνο, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Ο πρώην Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θεωρεί την επίσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στην Αθήνα μία παράσταση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεκλογικής εκστρατείας.

«Αυτή η επίσκεψη της κας Μέρκελ στην Αθήνα είναι μια επίσκεψη με καθαρά πολιτικά κίνητρα και δυστυχώς απέχει πολύ από αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο κ. Δρούτσας, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο γερμανικό ραδιόφωνο Südwestrundfunk (SWR). «Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται αυτή την επίσκεψη για να δείξει ότι γίνεται αποδεκτός από τους «ισχυρούς της Ευρώπης». Η κα Μέρκελ θέλει να αποδείξει στην γερμανική κοινή γνώμη ότι η πολιτική της για την διαχείριση της κρίσης υπήρξε σωστή. Με αυτό συνδέεται και το μήνυμα ότι η Ελλάδα βγήκε και πάλι στις χρηματοπιστωτικές αγορές. «Πρέπει όμως να προειδοποιήσουμε για τον κίνδυνο από την υπερβολική ευφορία για την απόφαση αυτή», είπε ο κ. Δρούτσας. «Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα, χωρίς περαιτέρω γενναιόδωρο κούρεμα στο μέλλον θα μπορέσει πάλι να σταθεί στα πόδια της. Η ΕΕ πρέπει να το αντιληφθεί άμεσα αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά η κρίση στην Ελλάδα και η κρίση του ευρώ».