Προς τα κάτω συμπαρέσυραν τις αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στα κυπριακά ΜΜΕ, η απόδοση του δεκαετούς κυπριακού ομολόγου στη δευτερογενή αγορά με λήξη το 2020, υποχώρησε στο 5,081%.

Η απόδοση αυτή δεν έχει καμία σχέση από τα επίπεδα του 16% όταν η Κύπρος αποκλείστηκε από τις αγορές. Οι αποδόσεις είχαν εκτιναχθεί τον Αύγουστο του 2012 και υποχώρησαν στις αρχές Μαρτίου 2013 στο 8,5%. Επανήλθαν στα επίπεδα του 15% στο τέλος Μαρτίου 2013 μετά το κούρεμα των ανασφάλιστων καταθετών στις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες. Αν οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων συνεχίσουν να έχουν καθοδική πορεία οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε αναβάθμιση και αλλαγή των ratings της Κύπρου και των τραπεζών.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εξέλθει στις αγορές και η επιτυχία που σημειώθηκε οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση της απόδοσης των κυπριακών ομολόγων. Έτσι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η Κύπρος μπορεί να βγει στις αγορές για δανεισμό το 2015.
Την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της Κύπρου για ανάκαμψη. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές όμως που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι ευρωπαίοι εταίροι αναγνωρίζουν ότι οι αποφάσεις για την Κύπρο, πριν από ένα χρόνο (με το κούρεμα των καταθέσεων) είχαν ληφθεί βεβιασμένα και ήταν πολύ σκληρές, αλλά εκφράζουν ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Λευκωσία καταβάλλει προσπάθειες και για το ότι οι κύπριοι έχει μεν υποστεί πολλές θυσίες, αλλά αυτές οδηγούν σε ανάκαμψη της οικονομίας