Το γραμματόσημο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας παρουσίασαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, των υφυπουργών Μεταφορών και Αθλητισμού κ.κ. Μιχ. Παπαδόπουλου και Γ. Ανδριανός, καθώς επίσης ολυμπιονικών και πανεπιστημιακών.
Στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του νέου γραμματοσήμου, καλωσόρισε τους ολυμπιονίκες και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και του πανεπιστημιακού χώρου η αντιπρόεδρος του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κυρία Ντόρα Πάλλη, ενώ για την ανάγκη να «εμφυσήσουμε τα ιδανικά της ειρήνης και της ισότητας μέσω του αθλητισμού στην νέα γενιά» μίλησε ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Φίλης.
Στην ομιλία του ο κ. Αρβανιτόπουλος απολογήθηκε για την μικρή του καθυστέρηση λόγω έκτακτης ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή, η οποία όπως είπε χαριτολογώντας, «κατ ευφημισμόν αποκαλείται έκτακτη, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει 2 – 3 ονομαστικές ψηφοφορίες την εβδομάδα για να μας κρατάει σε φόρμα, σε μια τακτική που στα νιάτα μου αποκαλούσαμε επαναστατική γυμναστική».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι την διαφορετικότητα» που έχει παρουσιαστεί ως σήμερα σε 1640 μαθητές 10 με 15 ετών και 480 σχολεία πανελλαδικά, με σκοπό να καλλιεργήσει τις αξίες της ισότητας, της ανεκτικότητας και του σεβασμού στην διαφορετικότητα.
Η αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μέλος του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος και πρώην υπουργός κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στην ομιλία της μίλησε για την επιτυχία του προγράμματος ενάντια στην σχολική βία που γίνεται στα σχολεία και τόνισε ότι πρέπει να διδαχθούμε ότι «ο κόσμος δεν κινείται μόνο από τις χρηματιστηριακές αξίες και την ωμή βία, αλλά τα ιδανικά και τις αρχές της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ισότητας που δεν εξαγοράζονται με το χρήμα, ούτε επιβάλλονται με την βία».