Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο κ. Γιάννης Σγουρός.

Τον συνδυασμό «Αττική – Γιάννης Σγουρός – Μόνο με έργο» στελεχώνουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, είναι άνθρωποι με γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και εμπειρία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Παρουσιάζοντας τους πρώτους 130 Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους από τους οκτώ τομείς, σημείωσε ότι το 40,5% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, το 32,1% δημόσιοι υπάλληλοι και 19,8% ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ το 40% των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων είναι νέοι κάτω των 45 ετών και το 30% είναι γυναίκες.

Δηλώνοντας την απόφασή του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις εκλογές του Μαΐου, ο κ. Σγουρός υπογράμμισε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του.

«Η αυστηρή προσήλωση στο ρόλο του Περιφερειάρχη ήταν και είναι κανόνας που όρισε και ορίζει τη στάση μου. Την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών με αποκλειστικά αυτοδιοικητικά κριτήρια», είπε. Και συμπλήρωσε: «Η πολιτική αφετηρία του καθενός μας δεν πρέπει ούτε μπορεί να μας εμποδίζει να ασκούμε το ρόλο μας, όπως το αναμένουν οι πολίτες, όπως το απαιτούν οι συνθήκες. Δεν έχουν θέση οι προσωπικοί σχεδιασμοί και τα πολιτικά σχέδια στην πραγματικότητα της Αυτοδιοίκησης. Οι άνθρωποι και οι ανάγκες προέχουν».