Σε απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, κάθε τέτοια άνανδρη ενέργεια έχει ως στόχο να πλήξει το αίσθημα ασφάλειας των εργαζόμενων στην Τράπεζα, να επηρεάσει μέσω του εκφοβισμού το έργο τους και να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, σημαντικό βάρος της οποίας έχει επωμιστεί και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο ΣΥΤΕ βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης προκειμένου να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η επάνοδος των συναδέλφων που εργάζονται στο κτίριο της οδού Αμερικής θα γίνει με τις πιο ασφαλείς προϋποθέσεις.
Υπενθυμίζεται από τον ΣΥΕΤΕ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΤτΕ γίνεται στόχος. Στις 17 Ιανουαρίου 2014 εστάλησαν σφαίρες στο γραφείο του Διοικητή Γ. Προβόπουλου και στα τέλη του 2011 πραγματοποιήθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην οικία του Διευθυντή Εποπτείας Ι. Γούσιου.​