Η Ελλάδα ανήκει και εφέτος στις χώρες που έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν πρόταση στο Φόρουμ Συμπαραγωγών CROSSROADS που εφέτος συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια ζωής. Το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την έναρξη καταθέσεων για τα κινηματογραφικά σχέδια που θα συμμετάσχουν στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου ως και τις 9 Νοεμβρίου 2014.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Ιουλίου 2014.
Άλλες χώρες που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είναι οι Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία.
Χαρακτηριστικά στοιχεία καταλληλότητας θα είναι παραγωγές ή συμπαραγωγές από χώρες αυτών των περιοχών ή ταινίες των οποίων συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας τους συνδέονται με αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Οι παραγωγοί των κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους επίσημα και ανεπίσημα με συμπαραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων (sales agents) και ειδικούς κορυφαίων τομέων παραγωγής.
Στις ολοκληρωμένες ταινίες του Crossroads συμπεριλαμβάνονται εκτός άλλων οι ταινίες «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη (Ελλάδα), «Luton»του Μιχάλη Κωνσταντάτου (Ελλάδα/Γερμανία) και «Man at Sea»του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (Ελλάδα), ενώ στις προηγούμενες εκδόσεις του, το CROSSROADSσυμπεριέλαβε κινηματογραφικά σχέδια από σκηνοθέτες όπως οι Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Αλέξης Αλεξίου, Άγγελος Φραντζής κ.α.
Όλες οι σχετικές πληροφορίες καθώς και η ηλεκτρονική αίτηση βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
( http://www.filmfestival.gr/) ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν στο τηλέρφωνο 210 8706005 ή να στείλουν mail στο vergou@filmfestival.gr.