Νέα στοιχεία που «κλονίζουν» περαιτέρω την υπόθεση της καταγγελλόμενης απαγωγής της δημοσιογράφου κυρίας Θάλειας Χούντα, προ είκοσι ημερών, φέρεται να διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Οι διωκτικές αρχές εντοπίζουν κενά και σε ένα δεύτερο καταγγελλόμενο περιστατικό που «αφορά πυροβολισμούς που ρίχθηκαν από αγνώστους προ ενός μηνός στην Παλλήνη, εναντίον ΙΧ της δημοσιογράφου και του συζύγου της ποινικολόγου κ. Νίκου Μπούρα». Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας «ενώ οι σφαίρες φέρεται να έχουν ριφθεί στο αυτοκίνητο από περίστροφο, στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν κάλυκες. Κι αυτό ενώ σε όλους είναι γνωστό ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τέτοιου είδους όπλο». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο έχουν διαπιστώσει νέα σειρά από ασάφειες και στις αναφορές της δημοσιογράφου και πρώην υποψηφίας του ΛΑΟΣ, για τις συνθήκες της κράτησής της αλλά και για το κίνητρο της αναφερόμενης αρπαγής.

Η δημοσιογράφος είχε καταγγείλει ότι άγνωστοι την είχαν απαγάγει «κοντά στο σπίτι της στο Κολωνάκι, της φόρεσαν κουκούλα και τηνοδήγησαν σε μακρινή απόσταση, σε άγνωστο μερος». Σύμφωνα με αναφορές της δημοσιογράφου την άφησαν ελεύθερη, στην οδό Πανόρμου, μετά από δέκα ημέρες καταγγελλόμενης ομηρείας. Σε δηλώσεις της η κυρία Χούντα ανέφερε ότι έχει προχωρήσει σε αναλυτική κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ για όσα συνέβησαν στην διάρκεια της ομηρείας της.

Όμως, πλέον, οι αξιωματικοί σημειώνουν ότι για πέντε λόγους έχουν σημαντικές αμφιβολίες για το περιστατικό:

Πρώτον γιατί είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα των απαγωγών να μην υπάρχει κανείς μάρτυρας ούτε της αρπαγής, ούτε της εγκατάλειψης του ομήρου. Ακόμη, τονίζουν, ότι «σε καμία από τις 20 περίπου ερευνηθείσες απαγωγές στη χώρα μας αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα, δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι «δράστες» να μην έχουν προβάλλει καμία απαίτηση ή αίτημα».

Τρίτον, οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «παρά τις σχετικές αναφορές στα ΜΜΕ η κυρία Χούντα στις απαντήσεις της στους αστυνομικούς δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική διευκρίνιση σχετικά με όσα συνέβησαν στην διάρκεια της κράτησής της . Όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «όλοι οι όμηροι, σε προηγούμενες περιπτώσεις, μας αναφέρουν σειρά καθοριστικών πληροφοριώνγια όσα συνέβησαν στην διάρκεια της ομηρείας τους, καθώς και τι έλεγαν οι απαγωγείς. Ο 11χρονος Κώστας Δαλακας, που είχε απαχθεί το 1995, μας είχε πει τόσα στοιχεία που οδήγησαν στους δράστες και το κρησφύγετό τους. Ολοι θυμόνταν σειρά λεπτομερειών. Αντιθέτως, η όμηρος αυτής της υπόθεσης δεν αποσαφηνίζει οτιδήποτε».

Τέταρτο σημείο αμφιβολίας για τους αστυνομικούς είναι ότι δεν μπορούν να βρουν οποιοδήποτε κίνητρο στην αναφερόμενη απαγωγή. Όπως αναφέρουν «εξετάσαμε το σενάριο μίας οικογενειακής εκκρεμότητας του δικηγόρου-συζύγου της κυρίας Χούντα. Όμως δεν μας προκύπτει κανένα σχετικό σημαντικό στοιχείο». Όμως, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μιλούν και για μία άλλη «σύμπτωση». Επισημαίνουν ότι λίγες ώρες προ της εμφάνισης της απαχθείσης δημοσιογράφου, πριν από μία εβδομάδα, είχαν ασκηθεί ασφυκτικές πιέσεις σε άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντός της «να τελειώσει αυτή η περίεργη υπόθεση γιατί εκθέτει όλους».

Όμως οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ ερευνάται και ένα άλλο «σχετιζόμενο» περιστατικό που ωστόσο φαίνεται εξίσου περίεργο. Αφορά καταγγελία «για πυροβολισμούς που ρίχθηκαν απόαγνώστους, έναν μήνα νωρίτερα, στο ΙΧ του ίδιου ζευγαριού» . Ωστόσο ενώ βρέθηκαν στο ΙΧ τα ίχνη από τους πυροβολισμούς εντοπίσθηκαν τα προαναφερθέντα «παράδοξα» στην βαλλιστική εξέταση. Όμως οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι « θα ερευνήσουμε μέχρι το τέλος όλες τις πληροφορίες για να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει».