Την πρόταση της Χρυσής Αυγής για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής κατά του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου για «κατάχρηση εξουσίας» και «εσχάτη προδοσία» έκανε γνωστή ο βουλευτής του κόμματος κ. Ηλ. Κασιδιάρης ζητώντας την στήριξή της από βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς απαιτούνται 30 υπογραφές για να συζητηθεί.

Ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε «να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων και τα τριψήφια, που έλεγε ο Μπαλτάκος, όπως και οι υπολογιστές» και ζήτησε «να καταθέσει ο ΄΄παναθηναϊκάκιας΄΄ και να μας πει η Τσάμη, προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, τι της είπε ο Αθανασίου, όταν του είπε σε τηλεφώνημα πως ΄΄δεν δένει η εγκληματική οργάνωση΄΄».

Ο βουλευτής του φιλοναζιστικού μορφώματος χαρακτήρισε την πρόταση για προανακριτική επιτροπή «ακομμάτιστη» και είπε ότι θα διανεμηθεί στις θυρίδες όλων των βουλευτών, ενώ την κατέθεσε και στα πρακτικά της Βουλής, δηλώνοντας ότι «είναι ανοιχτή για προτάσεις και βελτιώσεις».

«Στόχος είναι να αποτελέσει καίριο πλήγμα στην ανθελληνική ηγεσία Σαμαρά που έχει βιάσει την Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να εκτοξεύσει βαρύτατες μομφές κατά του Κοινοβουλίου, λέγοντας ότι «είναι απάτη η έξοδός μας στις αγορές» και ότι έγινε μόνο και μόνο «για να καλυφθούν τα κακουργήματα Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου». «Αυτή είναι Βουλή της εκτροπής και της διαφθοράς», είπε, επισημαίνοντας ότι «οι σκευωροί δεν μπορούν να σταθούν ούτε ένα λεπτό».

Απηύθυνε δε ερώτημα προς τον πρωθυπουργό «για ποιο λόγο τα έκανε όλα λίμπα και εξύβρισε υπουργούς του», όταν δεν προφυλακίστηκε ο ίδιος και άλλοι δυο χρυσαυγίτες βουλευτές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Μπαλτάκου στο «βίντεο της ντροπής» που αποκαλύφθηκε, οδηγώντας στην αποπομπή του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «κρύβεται και δεν έρχεται στη Βουλή να δώσει λόγο γιατί φοβάται την αλήθεια και την οργή». Επίσης, είπε ότι «η ομολογία Μπαλτάκου ξεγύμνωσε όχι μόνο την προδοτική συγκυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για «συνομωσία σιωπής για την συγκάλυψη ενός σκανδάλου».