Στις 20 του προσεχούς Σεπτεμβρίου, η Σοφία Λόρεν ,ένας ζωντανός θρύλος της Ιταλίας, γίνεται 80 ετών. Το 2014 λοιπόν, ακριβώς λόγω αυτής της επετείου, κρίθηκε ιδανική χρονιά από την ίδια για την παρουσίαση ενός έργου που εδώ και χρόνια προσπαθούσαν να την πείσουν να κάνει αλλά εκείνη διαρκώς αρνούνταν: την αυτοβιογραφία της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου τα διεθνή δικαιώματα της αυτοβιογραφίας της θα έχει ο εκδοτικός οίκος Rizzoli, ενώ το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση βιβλίου του Λονδίνου που αρχίζει σήμερα 8 Απριλίου.
Το βιβλίο θα είναι βασισμένο στις αναμνήσεις της Λόρεν και όλα δείχνουν ότι θα περιέχει ανέκδοτες ιστορίες από τα γυρίσματα χαρακτηριστικών ταινιών της όπως το «Χθες , σήμερα, αύριο» και «Οι δυο γυναίκες» (για την οποία κέρδισε το Οσκαρ) αλλά και των σχέσεών της μεγάλες φυσιογνωμίες του ιταλικού και παγκόσμιου κινηματογράφου. Ανάμεσά τους ο συμπρωταγωνιστής της σε πολλές ταινίες Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και φυσικά ο σύζυγός της, παραγωγός Κάρλο Πόντι.
«Δεν ξέρω τι έγινε και το αποφάσισα» είπε η Λόρεν για την απόφασή της να εκδώσει την αυτοβιογραφία της την χρονιά των 80ών γενεθλίων της . «Ισως να οφείλεται στο ότι γίνομαι 80 ή στο ότι ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ τις αναμνήσεις που αφηγούμαι στο βιβλίο.»
Οποια και να είναι η απάντηση, το βέβαιον είναι ότι το βιβλίο θα γίνει περιζήτητο, όχι μόνον από τους θαυμαστές της Λόρεν αλλά και από τους νοσταλγούς μιας ολόκληρης εποχής που έχει φύγει πλέον ανεπιστρεπτί.