Με ενστάσεις άρχισε το πρωί της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τα εξοπλιστικά συστήματα «Ερμής».
Στο εδώλιο κάθονται οι Γιάννης Σμπώκος, Αντ. Κάντας και δύο στελέχη της διεύθυνσης εξοπλισμών οι Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης.
Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει για να αποφασίσει για τις ενστάσεις περί παραγραφής, απαραδέκτου της δίωξης και άλλες που έχουν υποβληθεί από την πλευρά των συνηγόρων των κατηγορουμένων.
Ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε 16 χρόνια για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα στην υπόθεση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κατηγορείται για απιστία στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος ΕΡΜΗΣ.
Ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την ομολογία του για μίζες άνω των 18 εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορείται επιπλέον και για δωροδοκία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμπώκος είχε υποβάλει αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε σε δίκη, την οποία όμως δεν έκανε δεκτή ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.