Σε άρθρο της με τίτλο «η Ελλάδα πλησιέστερα στην ανάσταση των αγορών ομολόγων» η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal κάνει λόγο για επιστροφή της χώρας μας στις αγορές.

Ο Μπεν Έντουαρτς στη στήλη MoneyBeat υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα, η οποία πριν δύο χρόνια αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της για να αποφύγει την χρεοκοπία, σήμερα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων.

«Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η χώρα θα εκδώσει το πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογό της μέχρι τον Ιούνιο. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα παρά αργότερα» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Αναλυτές της Commerzbank’s σημειώνουν ότι με την ενδεχόμενη αναβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s, η χώρα θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα στις αγορές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ίσως και από την αμέσως επόμενη.

«Δεν θεωρούμε ότι είναι πρόωρη και βιαστική μια επιστροφή της χώρας στις αγορές, καθώς αναμένεται ότι η έκδοση ομολόγου, στη σωστή τιμή και υπό λογικές παραχωρήσεις, θα πάει καλά»,ανέφεραν αναλυτές της Morgan Stanley σε ανακοίνωση στους πελάτες τους την περασμένη Πέμπτη.

«Η Ελλάδα δήλωσε ότι προτίθεται να εκδώσει ένα τριετές ή πενταετές ομόλογο. Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι η απόδοσή του θα είναι περίπου 5,3% για το πενταετές και 4,2% για το τριετές» σημειώνει ο Μπεν Έντουαρτς στο άρθρο του υπογραμμίζοντας ότι «η σχεδιαζόμενη πώληση ομολόγου θα είναι καλοδεχούμενη».