ΜΑΤ και διαδηλωτές αντιμέτωποι έξω από τις φυλακές Δομοκού

Ένταση επικράτησε την Κυριακή έξω από τις φυλακές Δομοκού, όταν διαδηλωτές,  που διαμαρτύρονται για τη μετατροπή των φυλακών σε υψίστης ασφαλείας, επιχείρησαν να πλησιάσουν το συγκρότημα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν, ενώ στη συνέχεια κυνήγησαν τους διαδηλωτές στα χωράφια.

Ένταση επικράτησε την Κυριακή έξω από τις φυλακές Δομοκού, όταν διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τη μετατροπή των φυλακών σε υψίστης ασφαλείας, επιχείρησαν να πλησιάσουν το συγκρότημα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν, ενώ στη συνέχεια κυνήγησαν τους διαδηλωτές στα χωράφια.

Οι διαδηλωτές ήθελαν να πλησιάσουν τις φυλακές Δομοκού, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους κρατήσουν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση.

Περίπου 500 διαδηλωτές -σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- από όλη τη χώρα έφθασαν με λεωφορεία στην περιοχή του Δομοκού. Σε επιφυλακή βρίσκονται περίπου 18 διμοιρίες ΜΑΤ που είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα και την κεντρική Ελλάδα.

Οι διαδηλωτές έκαναν αρκετές απόπειρες για να πλησιάσουν τις φυλακές, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας, ωστόσο τα ΜΑΤ τους απώθησαν με τη χρήση χημικών.

Αργά το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια, όταν αστυνομικοί κυνήγησαν τους διαδηλωτές στα χωράφια.

Τελικά, λίγο μετά τις 16:00 η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk