• Αναζήτηση

Συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι δάσκαλοι, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία κόντρα στη διαθεσιμότητα και την προωθούμενη αξιολόγηση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι δάσκαλοι, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία κόντρα στη διαθεσιμότητα και την προωθούμενη αξιολόγηση.

Στους δρόμους έχουν κατέβει οι δάσκαλοι και στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας– Θράκης.

Στο πλευρό των δασκάλων και η ΟΛΜΕ, που προχωρά σε τριήμερο κινητοποιήσεων. Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, στις 2 μ.μ., καθώς και το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 το πρωί.
  • Αποκλεισμοί διευθύνσεων εκπαίδευσης την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση των διαπιστωτικών πράξεων των απολύσεων, με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση.
  • Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων σε όλες τις ΕΛΜΕ με στόχο τον συντονισμό εν όψει της 24ωρης πανεργατικής κινητοποίησης στις 9 Απριλίου.
  • Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 9 Απριλίου και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ για το Συλλαλητήριο της Αθήνας 10.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο.
«Κλιμακώνουμε, δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Ακυρώνουμε και καταργούμε το θεσμικό πλαίσιο της »αξιολόγησης – χειραγώγησης». Ακυρώνουμε τις εγκυκλίους της ντροπής που βάζουν ζητήματα αντιδημοκρατικής εκτροπής και οπισθοδρόμησης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).
Η ΔΟΕ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις με σκοπό να σταματήσουν «τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον »επιθεωρητισμό» και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας».
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της ΔΟΕ έχει απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή της στον αγώνα των 150.000 εκπαιδευτικών της Δημόσιας Εκπαίδευσης κατά της «αξιολόγησης – χειραγώγησης που προωθεί ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και η κυβέρνηση με το Π.Δ. 152/13».
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk