Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας εν όψει της υπογραφής του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το νέο Οργανισμό του υπουργείου.
Ειδικότερα έχει αποφασιστεί 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 8 Απριλίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του προαύλιου χώρου του υπουργείου από τις 11.00 έως τις 13.00.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. της ΠΟΥΕΝ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι το τελικό σχέδιο του νέου Οργανισμού «συντάχθηκε υπό αδιαφανείς διοικητικές διαδικασίες βάσει της γνωστής «διοικητικής μεθοδολογίας της κοπτοραπτικής», δηλαδή βάσει του γνωστού «κόψε –ράψε» του παλιού Οργανισμού, χωρίς διοικητικές καινοτομίες, χωρίς σύγχρονα πρότυπα δημόσιας διοίκησης, χωρίς ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού, χωρίς δημοσιονομικό όφελος, θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον. Επί παραδείγματι αναφέρεται η κατάργηση της Διεύθυνσης Πλοηγικής Υπηρεσίας και οι συνέπειες για την ασφάλεια των επιβατών, των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων».
Καταγγέλλει ακόμη ότι «αποτελεί προϊόν διαβούλευσης μεταξύ συντεχνιών με στόχο τη διατήρηση ισορροπιών και κεκτημένων αποτυπώνοντας ιδιοτελή κίνητρα των συντακτών του, που αναπαράγουν διοικητικές παθογένειες προηγούμενων οργανικών σχημάτων και δημιουργούν νέες π.χ. δεν συστήνεται Υπηρεσία Υποστήριξης Ναυτικών, καταργεί τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών (5 Διευθύνσεις) και τη συρρικνώνει σε Διεύθυνση με τρία τμήματα, ενώ ταυτόχρονα συγκροτείται Υπηρεσία Μουσικής που θα λειτουργεί ως Διεύθυνση με δύο τμήματα».
Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι το σχέδιο «διατηρεί και διευρύνει το μικτό σχήμα του πολιτικού και ένστολου προσωπικού, χωρίς προοπτική εξέλιξης για τους πολιτικούς υπαλλήλους, επιτείνοντας την ήδη υφιστάμενη διοικητική αναξιοκρατία και τις όποιες συνέπειες για τη διαφάνεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παραβιάζει κατάφορα διατάξεις του Ν. 4150/13 σε ότι αφορά την ακτοπλοΐα, την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, τη Ναυτική Εκπαίδευση και Εργασία κ.α. μετατρέποντας το ΥΝΑ από παραγωγικό-οικονομικό Υπουργείο σε Στρατόπεδο»