Το πρωί της Παρασκευής και αφού νωρίτερα είχε παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσε να συλληφθεί, εμφανίστηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ο υιός Μπαλτάκου ο οποίος υπηρετεί στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών.

Τον σημαιοφόρο Λ.Σ Δημήτριο – Γεώργιο Μπαλτάκο, γιο του τέως γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου κ. Π. Μπαλτάκου, αναζητούσε η αστυνομία από την Τετάρτη καθώς κατατέθηκε σε βάρος του μήνυση από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής για το επεισόδιο που προκάλεσε στους διαδρόμους της Βουλής αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ΑντιναύαρχοςΑθανάσιος Αθανασόπουλος, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και ΑιγαίουΜιλτιάδη Βαρβιτσιώτηείχε διατάξει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης με αφορμή το επεισόδιο, η οποία ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του σώματος και παράλληλα ο αξιωματικός τέθηκε στην διάθεση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.
Σήμερα, Παρασκευή, και αφού το αυτόφωρο παρήλθε ο κ. Μπαλτάκος παρουσιάστηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και στην διεύθυνση προσωπικού ως όφειλε. Νωρίτερα είχε εμφανιστεί στη μονάδα του. Ο διοικητής του είχε ενημερωθεί σχετικά και του δόθηκε Φύλλο Πορείας για το Αρχηγείο του Λ.Σ.. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μαζί με τον διοικητή του εμφανίστηκε στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.
Το μεσημέρι έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου ο φάκελος της δικογραφίας που σχηματίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος όπου κατατέθηκε η μήνυση από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου χαρακτήρισε ελλιπή τη δικογραφία, καθώς περιλαμβάνει μόνο τις καταθέσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και όχι αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, ενώ έχει ζητηθεί και ιατροδικαστική έκθεση για τυχόν χτυπήματα στα άτομα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Η δικογραφία όταν θα είναι ολοκληρωμένη θα παραδοθεί σε αντιεισαγγελέα του Ναυτοδικείου και θα κληθεί σε απολογία ο αξιωματικός του Λιμενικού.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν σύμφωνα με τη δικογραφία είναι απλή απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.
Παράλληλα ο νεαρός αξιωματικός, για όσο διαρκεί η διερεύνηση της υπόθεσης, οφείλει να δίνει το παρών στο Αρχηγείο του Λ.Σ.
Την Πέμπτη οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στο πατρικό του, ωστόσο εκεί δεν βρήκαν κανένα μέλος της οικογένειας του.