Αποφασισμένος να διερευνήσει τις συνθήκες του επεισοδίου που διαδραματίστηκε εντός του Κοινοβουλίου ανάμεσα στον υιό Μπαλτάκου και χρυσαυγίτες βουλευτές εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και διέταξε ΕΔΕ για το συμβάν. Καταλόγισε «εμπάθεια» στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος είχε μιλήσει για «κρυπτόμενο πρόεδρο».

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το επεισόδιο με τον γιο του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και τόνισε ότι ζήτησε αμέσως να διαταχθεί ΕΔΕ. Έθεσε, επίσης, το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία και παρουσίασε το προκαταρκτικό πόρισμά της.

Σχετικά με τις διαδικασίες που κινούνται στη Βουλή σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι στο Κοινοβούλιο δεν γίνονται συλλήψεις, υπάρχει απομάκρυνση και παράδοση στην αστυνομία. Διότι, όπως είπε, η Βουλή δεν έχει αστυνομία ούτε αστυνομικό τμήμα, έχει φρουρά, ενώ διευκρίνισε ότι τα αδικήματα αυτά διώκονται μετά από μήνυση.

«Λοιπόν, δεν είμαι κρυπτόμενος. Επιλήφθηκα από την πρώτη στιγμή. Ο μόνος που δεν το ξέρει αυτό είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, παρεμβαίνοντας για το θέμα, στην Ολομέλεια.

Με αιχμή τις σχετικές παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, τις οποίες χαρακτήρισε «εμπαθείς» και «προσωπικές» ο κ. Μεϊμαράκης τον κατηγόρησε ότι παραμελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα (αφού το βράδυ της πρότασης μομφής του κόμματός του προς τον πρόεδρο της Βουλής δεν έμεινε ούτε στην ψηφοφορία) και βρίσκεται στα κανάλια «υβρίζοντάς τον προσωπικά».

Επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη, όπως «του χαλάσαμε το γεύμα» ή είναι «κρυπτόμενος» και διέψευσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αφορούσε το κόμμα του η αναφορά του περί «πεζοδρομίου» και τον κάλεσε να διαβάσει τα πρακτικά.

Απαντώντας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως «άσκησε πολιτική κριτική στον πρόεδρο της Βουλής ως θεσμό, γιατί δεν υπήρξε εκ μέρους του δημόσια δήλωση για το τραμπούκικο γεγονός μέσα στη Βουλή» και πως δεν είναι έχει καμία εμπάθεια προς το πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη.

«Δεν υπάρχει προσωπικό θέμα προς τον κ. Μεϊμαράκη» ανέφερε και πρόσθεσε πως όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισε ως πρόεδρο της Βουλής, αλλά ο ίδιος ήταν εκείνος που εισηγήθηκε στο κόμμα του να υπερψηφίσει τον κ. Μεϊμαράκη. «Εκ των υστέρων το αναγνωρίζω ως λάθος μου» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.