«Μιλάω με όλους τους βουλευτές και με τους 298 της Βουλής, εκτός του Μάκη Βορίδη» είπε, μιλώντας στο Βήμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Παναγούλης, για τον οποίο ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι του πρότεινε να είναι μάρτυρας στη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του.

Ο κ. Παναγούλης το μόνο που είπε είναι ότι λέει ένα «γεια» με τον κ. Κασδιάρη και τίποτα άλλο: «Όποιος μου πει γεια στη Βουλή του λέω και εγώ» είπε συγκεκριμένα και αρνήθηκε ότι ο κ. Κασιδιάρης του πρότεινε να είναι μάρτυρας: «Ποτέ δεν μου ζήτησε να είμαι μάρτυρας. Κι αν μου το ζητούσε, αν πίστευα ότι θα μπορούσα να πάω, θα πήγαινα, δεν δέχομαι ποτέ κομματικές πιέσεις», είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση εάν στις συναντήσεις που είχε με τον κ. Κασιδιάρη, έγινε αναφορά για τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής περί σκευωρίας κτλ, ο κ. Παναγούλης είπε: «Δεν θα έλεγα τίποτα που να θίγει την προσωπικότητά μου και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ίδιο θέμα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης διαψεύδει με δήλωσή του κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με βουλευτή η στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Δεν είχα υπόψη μου να αναφερθώ στα του κ. Μπαλτάκου κ.λπ., και γιατί έχω καλυφθεί απολύτως από τους προλαλήσαντες συναδέλφους.

Είμαι υποχρεωμένος όμως, επειδή από ένα μέσο ενημέρωσης ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής εδώ και μία ώρα είπε ότι έχει συνομιλήσει και με άλλους βουλευτές από όλους τους χώρους, μεταξύ των οποίων και με εμένα για τα θέματα που τους απασχολούν, από του βήματος της Βουλής να διαψεύσω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με βουλευτή η στέλεχος της Χρυσής Αυγής και να πω ότι έχω προσωπικές απόψεις και που δημόσια έχω εκφράσει αλλά και συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες συμφωνώ και τις οποίες υπηρετώ στη Βουλή και στο δημόσιο χώρο.

Τελεία ως προς αυτό το ζήτημα. Είμαι πάρα πολύ σαφής».

Τι είπε ο Κασιδιάρης στον ρ/σ Alpha

Συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Παναγούλη άφησε να εννοηθεί ότι είχε ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας. Κασιδιάρης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha.

Είπε ακόμα ότι είχε συνομιλίες και με άλλους βουλευτές διαφόρων κομμάτων χωρίς να αποκαλύψει ονόματα. Ειδικά για τον κ. Παναγούλη υποστήριξε, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ότι είχε συνομιλία μαζί του γιατί του είχε ζητήσει να πάει ως μάρτυρας στην υπόθεσή του αλλά αυτός αν και τον στήριξε αρνήθηκε γιατί δέχθηκε κομματικές πιέσεις.

Για τον κ.. Νίκο Βούτση υποστήριξε ότι έχει δηλώσει δημόσια ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής πρόκειται περί μεθόδευσης και ότι και αυτός δέχθηκε κομματικές πιέσεις για αυτή την άποψη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αρνήθηκε ότι ο υιός Μπαλτάκος έχει οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα του, απειλώντας ότι θα προβεί και σε άλλες αποκαλύψεις την κατάλληλη στιγμή.

Υποστήριξε επίσης ότι θα μεταβεί στη Βουλή για να δώσει στοιχεία ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δεν παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη μόνο μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Αθανασίου αλλά και απευθείας.

Σε ερώτηση τι ακριβώς θα καταθέσει στη Βουλή για τον κ. Σαμαρά είπε ότι σε πρώτη φάση θα καταθέσει κάποια ερωτήματα και θα περιμένει απαντήσεις γιατί γνωρίζει ότι ο Σαμαράς παρεμβαίνει απευθείας στους εισαγγελείς.

Για τις συνομιλίες που είχε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι του είπαν πράγματα βαρύτερα από όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος.

Υποστήριξε ότι επέλεξε συτή τη στιγμή να κοινοποιήσει το βίντεο γιατί αυτές τις ημέρες συζητείται στο Συμβούλιο Εφετών η παράταση της προφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν το έκανα για να σώσω το τομάρι μου.

Για τον κ. Μπαλτάκο υποστήριξε ότι δεν τον γνώριζε και ότι τον έβλεπε στον διάδρομο και του έλεγε μια καλημέρα.