Την εκτίμηση ότι πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση δεν υπάρχει από τα όσα ο αποπεμφθείς Τ. Μπαλτάκος λέει στο επίμαχο βίντεο διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega και τον ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το βίντεο αποτελεί την απόλυτη δικαίωση Σαμαρά, καθώς από τα λεγόμενα Μπαλτάκου προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός διαφωνούσε κάθετα με τον πρώην γγ της κυβέρνησης στο ζήτημα της ΧΑ.

Η μόνη πολιτική ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι ένας συνεργάτης του έκανε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη «ανοησία» του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, που δεν θα έπρεπε να συνομιλεί με «αλήτες του πεζοδρομίου», όπως είναι οι χρυσαυγίτες.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε, πάντως, ότι ο Τ. Μπαλτάκος «είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, με αξιοσημείωτη διαδρομή και ήταν συνεπής γ.γ. της κυβέρνησης». Τόνισε, δε: «Τον αγαπώ. Έκανε μια ανοησία και εξετέθη».

Είπε όμως ότι είδε και αυτός τον κ. Μπαλτάκο να συνομιλεί με στελέχη της Χρυσής Αυγής και πως πράγματι δεν συμφωνούσε με τις προφυλακίσεις των μελών της. Ο υπουργός είπε ακόμη ότι δεν είναι της θεωρίας ότι «δρυος πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται» κάνοντας κριτική εναντίον του κ. Μπαλτάκου τώρα που παραιτήθηκε.

Είπε ακόμη ότι μετά την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου το θέμα έκλεισε για την κυβέρνηση.

Εξέφρασε δε την απορρία: «Γιατί ο Κασιδιάρης, δεν θέλω να τον αποκαλώ κύριο, δεν έβγαλε το βίντεο τότε για να σώσει τον αρχηγό του, δεν το έβγαλε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά το έβγαλε τώρα για να γλιτώσει το τομάρι του;»

Σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργείται ζήτημα και με τον φρούραρχο της Βουλής ο οποίος άφησε το γιο του Μπαλτάκου να φύγει από τη Βουλή μετά την επίθεση που προκάλεσε μέσα στη Βουλή εναντίον των Χρυσαυγιτών Βουλευτών.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε το πρωί: «Ως πατέρας συγκινήθηκα από τη στάση του γιου Μπαλτάκου» να υπερασπιστεί τον πατέρα του.