Εξαρθρώθηκε αποσχιστική οργάνωση που ετοίμαζε χτύπημα στη Βενετία

Στη σύλληψη 24 μελών αποσχιστικής οργάνωσης της περιφέρειας Βένετο προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται άλλα 27 άτομα. Η εισαγγελία της Μπρέσια απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατική δράση, προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και παράνομη κατοχή όπλων. Κατά τις Αρχές, τα μέλη της οργάνωσης ετοίμαζαν «θεαματική επιχείρηση» στην πλατεία Αγίου Μάρκου της Βενετίας.

Στη σύλληψη 24 μελών αποσχιστικής οργάνωσης της περιφέρειας Βένετο προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται άλλα 27 άτομα.

Η εισαγγελία της Μπρέσια απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατική δράση, προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και παράνομη κατοχή όπλων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας, «τα μέλη της οργάνωσης, η οποία εμφανιζόταν με διαφορετικά ονόματα και εμπνεόταν από αποσχιστική ιδεολογία, είχαν σχεδιάσει σειρά ενεργειών, στις οποίες περιλαμβανόταν και χρήση βίας, με στόχο την ανεξαρτησία του Βένετο και άλλων περιοχών από το ιταλικό κράτος».

Μεταξύ των άλλων, η ιταλική δικαιοσύνη προχώρησε και στην κατάσχεση ενός «αυτοσχέδιου τανκ», όπως χαρακτηρίζεται, με το οποίο οι συλληφθέντες σκόπευαν να πραγματοποιήσουν θεαματική επιχείρηση στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου, η εισαγγελία της Μπρέσια θα δώσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τον χαρακτήρα και τους στόχους της αποσχιστικής αυτής οργάνωσης και των μελών της.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk