Ως ανυπόστατες χαρακτήρισε τις στιχομυθίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Εμφανώς ενοχλημένη η Εισαγγελέας δήλωσε:

«Για το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο
Όσα δια λαμβάνονται στις δημοσιευθεί δες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια
».

Ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων

Αποκρούει ως «αστήρικτους και υπηρετούντες άλλους σκοπούς» τους υπαινιγμούς και τις δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη και τον χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, που ακούγονται στην ηχογραφημένη συνομιλία του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά την κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης τονίζεται ότι «προήχθη στο βαθμό που κατέχει σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 90§5 του Συντάγματος, ως η αρχαιότερη και διαθέτουσα κάθε απαιτούμενο προσόν εισαγγελέας, μετά από μακρά θητεία στον Εισαγγελικό Κλάδο, κατά την οποία επέδειξε υψηλότατο φρόνημα δικαστικού λειτουργού, πολιτευόμενη με αποκλειστικό γνώμονα το νόμο και τη συνείδησή της. Τη σύμφωνα με το Σύνταγμα προαγωγή της ουδεμία νύξη δύναται να συνοδεύσει».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «Δημοσιοποιούμενες δηλώσεις ή υπαινιγμοί σχετικά με την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων που σε διάφορα στάδια χειρίστηκαν ή χειρίζονται την προαναφερθείσα ποινική υπόθεση και, εν γένει, αναφερόμενοι στη Δικαιοσύνη και στο κύρος των λειτουργών της, αποκρούονται ως αστήρικτοι και υπηρετούντες άλλους σκοπούς από την ορθή απονομή του Δικαίου και την καλή λειτουργία του Πολιτεύματος».


Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Εντωμεταξύ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Παναγιώτα Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθεί αν και πότε έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υποκλοπής προσωπικών δεδομένων – παράνομη βιντεοσκόπηση (κακούργημα) και για αυτό έχει ζητήσει να δει σήμερα το επίμαχο βίνετο με τους διαλόγους Μπαλτάκου – Κασιδιάρη.

Η κ. Φάκου ανέθεσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, την Δευτέρα καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας και ο Π. Μπαλτάκος, ώστε να διευκρινιστεί, εφόσον γνωρίζει, το πότε και υπό ποιες συνθήκες μαγνητοσκοπήθηκε η συνομιλία του με τον κ. Κασιδιάρη.