Ένοχες κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πύργου η 21χρονη μητέρα και η 45χρονη γιαγιά ενός νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό τον περασμένο Αύγουστο, σε χωματερή των Λεχαινών Ηλείας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στην 45χρονη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στην 21χρονη ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, χωρίς όμως να υπάρξει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι φοβήθηκαν την αντίδραση από το οικογενειακό, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον τους, αφού η 21χρονη ήταν ανύπαντρη.

Το νεογνό είχε βρεθεί νεκρό, τυλιγμένο σε σεντόνι, από μία αλλοδαπή γυναίκα στις 12 Αυγούστου του 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του νεογνού, μαζί με την 45χρονη μητέρα της, είχαν προαποφασίσει τη θανάτωσή του, αμέσως μετά τη γέννησή του στις 8 Αυγούστου, προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός από το οικογενειακό τους περιβάλλον και το είχαν τοποθετήσει σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι τους στο Νιοχώρι Ηλείας.