«Ο τρίτος πόλος ή θα έχει πραγματικό προοδευτικό περιεχόμενο ή δεν θα υπάρχει. Δεν υπάρχει κεντροαριστερά απολίτικη» σημειώνει ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στη συγκρότηση της Ελιάς και για τους λόγους που η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετείχε στην πρωτοβουλία. «Τελικά, η Ελιά κατέληξε σε προσπάθεια συγκόλλησης για προεκλογικές ανάγκες».

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, και αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις εντός του κόμματος, τόνισε ότι «όποιος θέλει να διαφοροποιείται, να το πράττει με όρους πολιτικούς».

Μάλιστα για τις αναφορές Ψαριανού περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, ο κ.Κουβέλης είπε ότι «ακόμα και ο απλός κόσμος εξεπλάγη από αυτές τις κατηγορίες στο πρόσωπό μου».

Σε ερώτηση γιατί δεν διαγράφεται ο κ. Ψαριανός, είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει διαδικασίες διαγραφής βουλευτών από το κόμμα. Το πρόβλημα το έχει ο ίδιος ο κ.Ψαριανός γιατί κριτής όλων είναι η κοινωνία, υπογράμμισε.

Σχετικά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, επανέλαβε ότι κάθε μέρα επιβεβαιώνεται η επιλογή αποχώρησης, φέροντας ως πλέον πρόσφατο παράδειγμα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Εμείς είχαμε ταχθεί υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, αλλά κατά της παραχώρησης του δικτύου, εξήγησε.

Σε ερώτηση για το ποιο αποτέλεσμα θα θεωρήσει ο ίδιος επιτυχημένο στις Ευρωεκλογές, απάντησε: «η ανάδειξη ευρωβουλευτών».