• Αναζήτηση
 • Μέση μείωση 0,26% στα επιτόκια χορηγήσεων τον Φεβρουάριο

  Μείωση κατά 0,26% παρουσίασε το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων τον Φεβρουάριο, ενώ το επιτόκιο των καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο επιτοκιακό περιθώριο στο 3,66%.

  Μείωση κατά 0,26% παρουσίασε το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων τον Φεβρουάριο, ενώ το επιτόκιο των καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο επιτοκιακό περιθώριο στο 3,66%.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μιας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα στο 0,33% και 0,35% αντίστοιχα.

  Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 2,80%.

  Στον τομέα των χορηγήσεων το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,26% διαμορφώθηκε στο 5,40%.

  Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 14,71%.

  Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος παρουσίασε πτώση κατά 0,18% και διαμορφώθηκε στο 7,80%.

  Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 7,23%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων διαμορφώθηκε στο 9,17% από 9,20% τον προηγούμενο μήνα.

  Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος μειώθηκε κατά 0,19% στο 6,78% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, κατά 0,17% στο 5,82% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και μειώθηκε οριακά στο 5,88% για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ.

  Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος διαμορφώθηκε στο 2,73% από 2,70% τον προηγούμενο μήνα.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk