Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, η «αλλαγή φρουράς» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάτπυξης με τον κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη να παίρνει τη θέση του μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου. Ο κ. Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τόσο τον Πρωθυπουργό για την «εμπιστοσύνη που μου έδειξε», όσο και τον υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη για τη συνεργασία που είχαν.
Για το θέμα του γάλακτος, που αποτελέσε το σημείο ενδοκυβερνητικής -και όχι μόνο- τριβής, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι η λύση που δόθηκε είναι η καλύτερη δυνατή για τους έλληνες κτηνοτρόφους, ενώ επιπλέον τόνισε ότι τα σχεδόν δύο χρόνια που βρέθηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού κατάφεραν να ξεπεραστούν ως ένα βαθμό διάφορες διαχρονικές στρεβλώσεις της αγροτικής παραγωγής. «Και εγώ και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στον πρωτογενή τομέα» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ελπίζει να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση του Πρωθυπουργού ώστε ένα μέρος του κοινωνικού μερίσματος να μοιραστεί στους αγρότες.
Λίγο αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Χαρακόπουλος ερωτήθηκε αν το σχέδιο νόμου που τελικά ψηφίστηκε έχει την έγκριση της τρόικας. «Ρωτάτε εμένα που δεν ήμουν σε καμία συνάντηση με την τρόικα· ρωτήστε εκείνους που ήταν στις συναντήσεις με την τρόικα» ήταν η απάντησή του. Όσο για το θέμα του γάλακτος ημέρας, δηκτικά σχολίασε ότι «εάν δείτε να βγάζουν γάλα ημέρας, να μου το φέρετε να το πιω κι εγώ».
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός κ. Λεονταρίδης, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργικά καθήκοντα ύστερα από 20 χρόνια παρουσίας στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής, εμφανίστηκε συγκινημένος, τονίζοντας ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή για τους δημοσιογράφους και τους φορείς του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.
Τέλος, ο υπουργός κ. Τσαυτάρης ευχαρίστησε τον πρώην συνεργάτη του γιατί όπως είπε εμφανίστηκε ως βουλευτής του κάμπου και με κατατόπισε ως προς τα ζητήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, όπως και στα πολιτικά ζητήματα. Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στον νέο αναπληρωτή υπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «μαχητικό και επίμονο» ως προς τα ζητήματα των αγροτών, καθώς τον γνωρίζει από τις δυναμικές του παρεμβάσεις ως βουλευτή στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου.