Στη Νιγρίτα ψάχνουν οι «αδιάφθοροι» το μυστικό του θανάτου του Καρέλι

Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών στρέφεται τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά τις συνθήκες του θανατηφόρου βασανισμού του 42χρονου αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι που βρέθηκε νεκρός σε κελί της συγκεκριμένης φυλακής το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών στρέφεται τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά τις συνθήκες του θανατηφόρου βασανισμού του 42χρονου αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι που βρέθηκε νεκρός σε κελί της συγκεκριμένης φυλακής το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Ήδη κλιμάκιο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στη Νιγρίτα και εξετάζει αρμόδιους κρατικούς υπαλλήλους.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν το μεσημέρι της Δευτέρας στο vima.gr: «Έχουμε ορισμένες ενδείξεις ότι πιθανόν ορισμένα από τα μοιραία κτυπήματα στον 42χρονο Αλβανό δόθηκαν στις φυλακές Νιγρίτας. Εκείνο που μνημονεύεται περί παραλαβής του στη συγκεκριμένη φυλακή, σε κακή κατάσταση και ότι όλα τα κτυπήματα ήταν προγενέστερα, ίσως να μην είναι ακριβώς έτσι.

»Ξεκινάμε την έρευνα από τις φυλακές Νιγρίτας όχι μόνο προκειμένου να διερευνήσουμε -με αντίστροφη κατεύθυνση- όσα προηγήθηκαν του θανάτου του Ιλία Καρέλι. Θα ψάξουμε αναλυτικά και τι συνέβη στο Μαλανδρίνο, στα δικαστήρια της Φωκίδας, στη διαμονή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας αλλά και στη μεταγωγή του με τζιπ περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. από την πόλη της Φωκίδας μέχρι τη Νιγρίτα.

»Αναμένεται να συγκεντρώσουμε μαρτυρίες από τουλάχιστον 20-30 άτομα. Όμως εκτιμούμε ότι σε αυτή την φάση είναι πιθανόν το μυστικό να κρύβεται στο σωφρονιστικό κατάστημα των Σερρών. Χωρίς να αποκλείουμε καμία έκπληξη…»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk