Ποια είναι τα συστατικά μιας εξαιρετικής επιχειρηματικής ιδέας; Πώς μπορώ να γνωρίζω εάν δραστηριοποιούμαι σε μια ελκυστική αγορά; Πώς μπορώ να επικυρώσω ότι η ιδέα μου είναι πραγματικά καλή; Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα που απασχολούν έναν επίδοξο επιχειρηματία θα δώσει απαντήσεις το τρίωρο εντατικό σεμινάριο γνωριμίας με το Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης τεχνολογικών επιχειρηματιών παγκοσμίως.
Με θέμα τη βελτίωση των επιχειρηματικών ιδεών, η ομάδα των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) που τρέχουν επίσημα το πρόγραμμα στη χώρα μας, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στο πρώτο «Startup Ideation Bootcamp» την Τετάρτη 2 Απριλίου (στις 18:00), στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή).
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους διευθυντές του προγράμματος και να μάθουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, αλλά και να γνωρίσουν πιθανούς συνιδρυτές και συνεργάτες. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, χρειάζεται όμως εγγραφή στο http://fi.co/courses/8411.
Τι είναι το Founder Institute
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών στον κόσμο, το οποίο βοηθά επίδοξους ιδρυτές να οικοδομήσουν σταθερές εταιρείες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, cleantech, ecommerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και άλλα.
Μέσα σε τέσσερις μήνες, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης Founder Institute «μαθαίνουν πράττοντας». Βάζουν τα θεμέλια μιας επιχείρησης μέσω δομημένων μαθημάτων κατάρτισης, πρακτικών εργασιών και ανατροφοδότηση από εμπειρογνώμονες μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο συμβούλων επιχειρήσεων. Επιπλέον, οι επίδοξοι επιχειρηματίες δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν την εργασία τους για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι αυτό λειτουργεί ως part time.
Έχοντας την έδρα του στη Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες ανά τον κόσμο, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στη σύσταση περισσότερων από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Η «παγκοσμιοποίηση της Silicon Valley» είναι με λίγα λόγια η αποστολή του Founder Institute και σκοπός του είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.