Η Δέσποινα Κουτσούμπα θα είναι η υποψήφια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Περιφέρεια Αττικής με το σχήμα Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Η απόφαση ελήφθη σε μια ιδιαίτερα μαζική συνέλευση του σχήματος, την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έκανε τον πολιτικό απολογισμό της μέχρι σήμερα δράσης της.

Τόσο σε ό,τι αφορά στην παρέμβασή της μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Άγγελο Χάγιο, όσο και στην παρουσία της στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Αττική το προηγούμενο διάστημα.

Κοινή παραδοχή όλων των αγωνιστών, αναφέρει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελεί η ιδιαίτερη σημασία της επερχόμενης εκλογικής μάχης για να εκφραστεί και να ενισχυθεί το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που στέκεται μαχητικά μέσα στα κινήματα, με ξεκάθαρο περιεχόμενο ρήξης με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις πολιτικές τους, που αναζητά μορφές και τρόπους συλλογικής εργατικής και λαϊκής αυτοοργάνωσης, που παλεύει στην πράξη για την κοινή δράση όλης της αριστεράς στο κίνημα.