«Κεραυνοί» Βενιζέλου κατά Παπανδρέου για το «όχι» στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου

Καταψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου το οποίο αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Καταψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου το οποίο αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι «παρών» στο ίδιο άρθρο ψήφισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης.

«Κεραυνοί» Βενιζέλου κατά Παπανδρέου

Σκληρή ήταν η αποδοκιμασία που επιφύλαξε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ στον προκάτοχό του για την καταψήφιση του άρθρου 2 για τις τράπεζες τονίζοντας σε δήλωσή του ότι «δεν έχει κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠαΣοΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές». Μάλιστα τον κατηγορεί για υποκρισία και «προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» τα οποία «οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

«H K.O. του ΠαΣοΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠαΣοΚ.

Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠαΣοΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk