Κεδίκογλου: «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη»

Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη, γεγονός που αποδείχθηκε και στη χτεσινή ψηφοφορία, δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, τόνισε: «Αποδείχθηκε ότι εκείνοι που θέλουν να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της είναι περισσότεροι από την κυβερνητική πλειοψηφία». Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι προκαλεί σκηνικό πόλωσης. Χάνεται η ύπαρξη του Τσίπρα που στηρίζεται στο αντιμνημόνιο, είπε.

Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη και αυτό αποδείχθηκε και στη χτεσινή ψηφοφορία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.{{{ audio1 }}}

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, τόνισε: «Αποδείχθηκε ότι εκείνοι που θέλουν να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της είναι περισσότεροι από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας: «Είναι εθνική ανάγκη να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της. Είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση» τόνισε.

Εξαπέλυσε, παράλληλα, σφοδρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί σκηνικό πόλωσης. Χάνεται η ύπαρξη του Τσίπρα που στηρίζεται στο αντιμνημόνιο, τόνισε.

«Αποδείχτηκε η ασχετοσύνη του για τα κοινοβουλευτικά πράγματα. Κάποιοι δεν είχαν διαβάσει σωστά ή δεν τον είχαν συμβουλεύσει σωστά» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο και για «μικροψυχία» εκ μέρους του κ. Τσίπρα.

Για την διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι διαχώρισε τη θέση και την πορεία του και έτσι διεγράφη. «Η ψηφοφορία είχε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το γνώριζε όλη η χώρα. Κρίμα που ο κ.Κακλαμάνης με τόση πολιτική εμπειρία δεν το αντιλήφθηκε. Προκαλεί έκπληξη» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι μετά τις ευρωεκλογές θα έρθουν τα πάνω-κάτω στην οικονομία. «Θα φανούν οι θετικές συνέπειες από τις θυσίες του λαού. Τώρα που η οικονομία θεμελιώνεται σε θετικές βάσεις η πατρίδα επιτάσσει να μπει αυτό σε προτεραιότητα και να εξασφαλιστεί η πολιτική ομαλότητα».

Αναλυτικά:

Για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

«Ο τίτλος που θα έδινα είναι ότι η κυβέρνηση πέρασε και τον τελευταίο κάβο με επιτυχία, διατηρώντας την κυβερνητική πλειοψηφία. Αποδεικνύοντας ότι αυτοί που θέλουν η κυβέρνηση να συνεχίσει και να μην έχουμε εκλογές είναι περισσότεροι, από την κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν υπάρχει πιθανότητα (τριπλών εκλογών). Για τον κ. Κακλαμάνη, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πούμε. Διαχώρισε τη θέση του και διαχώρισε την πορεία του, διαγράφηκε. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη. Αποδείχθηκε χθες το βράδυ και θα συνεχίσει να αποδεικνύεται τους επόμενους μήνες.»

Για το ενδεχόμενο «εφεδρειών»

«Κάτι άλλο που αποδείχθηκε στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των τελευταίων ημερών είναι ότι εκείνοι που είναι εντός Βουλής και θέλουν να συνεχίσει η κυβέρνηση και να μη γίνουν πρόωρες εκλογές είναι περισσότεροι από την κυβερνητική πλειοψηφία. Θα μου επιτρέψετε να μείνω σε αυτό που είπα και να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε…»

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σκηνικό πόλωσης προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας, διότι δεν είχε ποτέ του προτάσεις και πρόγραμμα και δείχνει ότι όλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στο αντι-μνημόνιο και τώρα ξεμένει από μνημόνιο και δεν ξέρει τι θα κάνει. Είδατε τι προσπάθησε χθες να κάνει στη Βουλή: να ματαιώσει την εκταμίευση της δόσης. Αυτό ήταν το μόνο που ήθελε να κάνει και το έκανε με έναν τρόπο που έδειξε την ασχετοσύνη του με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά πράγματα. Δηλαδή, ότι δεν μπορούσε να υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον υπουργού όταν έχει υποβληθεί πρώτα μομφή κατά της κυβέρνησης, για κάτι που αφορά κυβερνητικό έργο. Και όταν απορρίφθηκε, νόμισε ότι έβγαλε καινούργιο μπαλαντέρ με την πρόταση μομφής και απείλησε τελείως ανοίκεια τον Πρόεδρο της Βουλής πριν ακόμη μάθει την απόφασή του και μετά να μην ξέρει ότι ακόμη και έτσι, μ’ αυτόν τον μικρόψυχο τρόπο, δεν μπορούσε να πετύχει το στόχο του. Γιατί η πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής συζητείται μόνο σε μέρες κοινοβουλευτικού ελέγχου!

Προφανώς κάποιοι δεν τον είχαν συμβουλεύσει σωστά και δεν είχαν διαβάσει αρκετά… Ο κ. Σταμάτης είπε ότι δεν ήξερε αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και κράτησε μια επιφύλαξη. Από εκεί και πέρα, αυτό που είπε είναι ότι δεν έχουμε κανένα φόβο για καμία ψηφοφορία και στο κάτω-κάτω, η χθεσινή ψηφοφορία είχε σαφέστατα χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης και κρίμα, με τόση εμπειρία στην πολιτική σκηνή, να μην το αντιλήφθηκε ο κ. Κακλαμάνης…

Πόσο κόσμο κατάφερε να μαζέψει χθες ο κ. Τσίπρας έξω από τη Βουλή; Δεν ξέρω, αλλά οι εικόνες που είδατε, τι λένε; Κάποιος είναι καλός στον πολλαπλασιασμό (σ.σ.: στην ερώτηση αν ήταν 7.000-8.000).»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk