Δ. Καρύδης: «Ανεύθυνη και ακατανόητη η στάση του Γ. Παπανδρέου»

Τη Δευτέρα 31 Μαρίου ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για τη στάση Παπανδρέου στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Τη Δευτέρα 31 Μαρίου ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τη στάση Παπανδρέου στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.{{{ audio1 }}}

Για τη διαφοροποίηση Παπανδρέου στο πολυνομοσχέδιο

«Ο καθένας είναι μπροστά τις ευθύνες του. Χθες δεν υπήρξε ρήγμα μεταξύ Βενιζέλου-Παπανδρέου, αλλά μια πολιτική στάση του κ. Παπανδρέου, την οποία θεωρώ ανεύθυνη και ακατανόητη. Διότι εάν κάποιος έχει να θέσει θέματα, έρχεται στην κοινοβουλευτική ομάδα, που έγινε και μίλησαν 10 βουλευτές, ζητάει από την κοινοβουλευτική ομάδα, εάν θεωρεί ότι οι θέσεις του είναι ορθές, να αλλάξει άποψη ή να συμφωνήσει με τη δική του, μιλάει στη Βουλή. Τίποτα δεν έγινε από αυτά.

Δεν είναι κάποιος ο κ. Παπανδρέου και δεν είπα αυτό. Είναι ηγέτης της παράταξής μας, αλλά αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό. Ο ηγέτης της παράταξης, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας αυτής της πολιτικής για την έξοδο από την κρίση και που ξέρετε ότι και οι προηγούμενες κοινοβουλευτικές ομάδες και η σημερινή δίνουν μια μεγάλη μάχη για να πάει μπροστά η χώρα, με τα όποια λάθη και πισωγυρίσματα, πώς βλέπετε ότι δεν ήρθε καν να μιλήσει;

Όχι, δεν είπε τίποτα (ο κ. Παπανδρέου στον κ. Βενιζέλο). Σ’ αυτό το θέμα, στις τράπεζες, έγινε μια μεγάλη μάχη για να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση στο σωστό πλαίσιο, μέσα στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και τον Επίτροπο Αλμούνια και έπρεπε να γίνει μια μεγάλη συζήτηση. Και όμως χθες, όλη η ιστορία σκιάστηκε από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και από τις βραδινές ψηφοφορίες και πολλοί βουλευτές, επειδή έγινε στην πρώτη και όχι στη δεύτερη ανάγνωση η στάση Παπανδρέου, είχαν ήδη φύγει από τη Βουλή.

Δεν ξέρω (αν χωρίζουν οι δρόμοι Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ). Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Εμείς είμαστε της άποψης ότι πρέπει να προχωρήσει ενιαία αυτός ο χώρος, με την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και αγωνιζόμαστε για να γίνει πράξη αυτό καθημερινά, όπως το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» που ανακοινώθηκε χθες. Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που δίνουμε τη μάχη των μαχών για τη δημοκρατική παράταξη.»

Για τις ευρωεκλογές και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ

«Έχετε ακούσει από κανένα κόμμα να βάζει πήχυ; Καθένας θέλει να πετύχει τα καλύτερα δυνατά σε σχέση και με τις προηγούμενες αναμετρήσεις των εθνικών εκλογών και εμείς θέλουμε, από εκεί και πέρα, να αντέξει η δημοκρατική παράταξη και να έχει μέλλον. Το πρώτο μέλημα είναι αυτό. Η έξοδος, επίσης, από την κρίση και τα μνημόνια, να πάνε καλύτερα τα πράγματα για τους Έλληνες πολίτες.

Δεν ξέρω να έχει ειπωθεί επίσημα από το ΠΑΣΟΚ (ότι βάζει στόχο τους τρεις ευρωβουλευτές). Θέλουμε τους περισσότερους δυνατούς ευρωβουλευτές και αυτή τη μάχη θα δώσουμε, αλλά είναι μάχη ακόμη να μην έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και να μπαίνει σ’ αυτήν την αριθμητική. Θα γυρίσουμε, όλοι οι υποψήφιοι, όλη την Ελλάδα και θα επιδιώξουμε την μεγαλύτερη δυνατή εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, για μια παράταξη που έχει ματώσει και υποστεί πολλά.»

Για το μέλλον της σχέσης Βενιζέλου-Παπανδρέου

«Δεν ξέρω (αν θα επιδιωχθεί επικοινωνία). Δεν μπορώ να μιλάω για λογαριασμό άλλων. Προφανώς θα γίνουν οι απαραίτητες αποτιμήσεις και αυτό που πιστεύω είναι ότι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών και διαφωνιών, να πρυτανεύει πάνω απ’ όλα η ενότητα.

Δεν ξέρω, που ήμουν και στη Βουλή, να υπήρξαν προτάσεις διαγραφής του κ. Παπανδρέου. Αντιθέτως, υπήρξε μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης και εξεδόθη αυτή η ανακοίνωση-δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ήταν μια πολιτική τοποθέτηση. Άλλο είναι αυτό. Υπήρξε μια συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου, αλλά δεν ήμουν μπροστά και δεν ξέρω τι ειπώθηκε, όπως και με τον κ. Κακλαμάνη.»

Για τον Απόστολο Κακλαμάνη

«Προφανώς και υπάρχει πρόβλημα και το λέει η δήλωσή μας. Ο κ. Κακλαμάνης ήταν στην κοινοβουλευτική ομάδα και μίλησε, αλλά δεν έθεσε τέτοιο θέμα ότι θα καταψηφίσει κάτι. Το αντίθετο, μάλιστα. Δεν είναι έμμεση η αναφορά στη δήλωση του προέδρου, αν τη διαβάσετε. Λέει και γι’ αυτόν που ψήφισε παρών και για τον κ. Παπανδρέου που καταψήφισε. Είμαι αντίθετος στη λογική, που έγινε στο παρελθόν, να διαγράφεται ένας πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και από αυτά που λέει και τις γενικότερες ενέργειές του και ειδικά οι άνθρωποι που πήραν πάνω τους την παράταξη σε συγκεκριμένες εποχές και είναι απαραίτητο να έχουν ξεκαθαρισμένες απόψεις και τι θέλουν να κάνουν, διότι είναι σαν δηλητήριο για τους απλούς, καθημερινούς πολίτες που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ και δίνουν τη μάχη στο καφενείο, στο δρόμο…»

Για το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» και την απουσία στελεχών που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου

«Έχει 35% γυναίκες, το 1/3 είναι στελέχη κάτω των 40 ετών και το 40% δεν έχει ξανακατέβει στις εκλογές. Κάνετε λάθος (σ.σ.: ότι δεν περιλαμβάνει στελέχη του κλίματος Παπανδρέου). Υπάρχουν και έμπειρα στελέχη που ήταν πρώην βουλευτές ή ευρωβουλευτές. Ξέρετε ότι καθένας έχει ένα μέτρο ευθύνης στο αν κάνει μια επιλογή ή όχι. Είναι προσωπικό του θέμα και δεν μπορεί να δώσει μια μάχη αν δεν το θέλει.

Με ενοχλεί που βλέπω από χθες το βράδυ στα social media να γράφονται σχόλια για τον κ. Παπανδρέου που τον αποθεώνουν και είναι από τους ίδιους που τον έλεγαν προδότη, δοσίλογο, ότι κατέστρεψε τη χώρα κτλ. και αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ για το πού βρισκόμαστε σήμερα και γιατί δεν έχουμε μια σταθερή πορεία και γραμμή πάνω από τα προσωπικά θέματα που έχει καθένας.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk