Α. Παπαδόπουλος:Δεν επιβεβαιώνεται ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της κυβέρνησης

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου ο Ανδρ. Παπαδόπουλος μίλησε στον Βήμα fm για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου ο Ανδρέας Παπαδόπουλος μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο{{{ audio1 }}}

Για το πολυνομοσχέδιο

«Δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Απλώς, αυτό που διαφαίνεται σε κάθε ψηφοφορία στη Βουλή είναι ότι δεν επιβεβαιώνεται ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της κυβέρνησης. Κάθε τέτοια προσπάθεια πέφτει στο κενό.

Θα πρέπει να καταλάβουν και τα κόμματα ότι οι βουλευτές έχουν την πολυτέλεια να αποφασίζουν. Δεν μπορείς με ένα παρών αυτόματα να διαγράφεσαι. Αυτό, όμως, που έχει ενδιαφέρον είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες. Νομίζω ότι σιγά-σιγά μπαίνουμε προς τη διαδικασία ρήξης, αλλά όλα αυτά θα γίνουν μετά τις ευρωεκλογές. Πάντως, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα από την πλευρά Παπανδρέου.»

Για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και τις διαφωνίες στο εσωτερικό της

«Η στάση και απουσία των δύο βουλευτών (Ψαριανού και Οικονόμου) σχετίζεται και με τη διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Κουβέλης στην κοινοβουλευτική ομάδα, όταν δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Αυτό νομίζω ότι ενόχλησε τους δύο βουλευτές. Είναι πολύ καλύτερο να μην εξαγγέλλονται οι αποφάσεις, αλλά στην Ελλάδα πάντοτε οι πρόεδροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις. Καλό θα ήταν να μη γίνεται αυτό, για να αποφευχθούν τριβές. Αφού το πολυνομοσχέδιο είχε τρία άρθρα, δυσκολεύει πάρα πολύ. Εκτιμώ ότι αν ήταν περισσότερα άρθρα, η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να ψηφίσει κάποια από αυτά.

Θεωρώ ότι πάση θυσία ο χώρος πρέπει να υπάρξει, διότι την ώρα που στη Βουλή έκαιγε το πράγμα, με την πρόταση μομφής, που ήταν μια άστοχη ενέργεια και δεν έπρεπε να γίνει, γιατί έγινε με όρους πόλωσης, ο κ. Κουβέλης ήταν προσεκτικός και δεν λαΐκισε. Πρέπει πάση θυσία λοιπόν αυτός ο χώρος να υπάρχει και να κάνουμε όλοι όσοι είμαστε στη ΔΗΜΑΡ τα πάντα για να επιβιώσει. Χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες, τις οποίες νομίζω ότι θα πάρουμε το επόμενο διάστημα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk