Σε καθεστώς διαθεσιμότητας (για ένα μήνα) ιατροί και οδοντίατροι που μετατάχθηκαν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο ΕΣΥ

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα τίθενται οι ιατροί και οδοντίατροι που μετατάχθηκαν/μεταφέρθηκαν από τις πρώην υπηρεσίες Νοσοκομειακής Υποστήριξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα τίθενται οι ιατροί και οδοντίατροι που μετατάχθηκαν/μεταφέρθηκαν από τις πρώην υπηρεσίες Νοσοκομειακής Υποστήριξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το σύνολο του ως άνω προσωπικού, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τίθεται αυτοδικαίως σε καθεστώς διαθεσιμότητας επί ένα μήνα και στη συνέχεια μετατάσσεται, όταν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό και μεταφέρονται, όταν πρόκειται για προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε οργανικές θέσεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης που συστήνονται για τον σκοπό αυτό στους φορείς όπου το προσωπικό αυτό υπηρετεί.

Όσον αφορά την κινητικότητα, προβλέπεται ότι το ως άνω προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα καλείται εντός επτά ημερών να υποβάλλει δήλωση αποδοχής της νέας του θέσης προκειμένου να μεταταχθεί/μεταφερθεί σε οργανική θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον φορέα που υπηρετεί.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας που έκανε αποδεκτή την τροπολογία (υπογράφεται από τους «γαλάζιους» κκ. Μ. Βορίδη και Ι. Καράμπελα), η πρόβλεψη της τροπολογίας θα ισχύσει από τις 8 Απριλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk