Περί τα 10.000 άτομα διαμαρτυρήθηκαν κατά του πολυνομοσχεδίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή περίπου 10.000 ατόμων. Στη συγκέντρωση παρεβρίσκεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Αλ. Τσίπρα, που νωρίτερα είχαν αποχωρήσει από της Βουλή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή περίπου 10.000 ατόμων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Αλ. Τσίπρα, που νωρίτερα είχαν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Βουλή.

Μετά τις 21:30 αρχίζουν σιγά-σιγά να αποχωρούν.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν στις 6:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έφθασαν στο Σύνταγμα όπου και παρέμειναν μαζί με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ακόμη οι φαρμακοποιοί, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.

Ανοιχτός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα καθώς και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία και τη Βουλή.

Νωρίτερα, η ΓΣΒΕΕ σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούσε τους βουλευτές να πουν όχι στο πολυνομοσχέδιο και σε ψήφισμά της υπογραμμίζει ότι και αυτό το νομοσχέδιο «αποτελεί ακόμα ένα θεμέλιο στην εφαρμοζόμενη πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στην μείωση των συντάξεων, στην διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην απομύζηση των εισοδημάτων από την υπερφορολόγηση, σε όλα εκείνα δηλαδή, που έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων, στο 30% την ανεργία, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, στην φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνία».

Η ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της :

1. Στο εξοντωτικό φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον με τα εξωφρενικά πρόστιμα των άπειρων νομοθετικών διατάξεων, που δυστυχώς εξακολουθούν να διατηρούνται και με το σημερινό πολυνομοσχέδιο και οδηγούν με ακρίβεια στον αφανισμό των ΜΜΕ που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Διεκδικεί :

α) Κατάργηση του Νόμου για την φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ.

β) Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου.

γ) Κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων, των αναγκαστικών εισπράξεων οφειλών – προσωποκρατήσεων.

δ) Αποποινικοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων

ε) Θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις

στ) Νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς φορείς

ζ) Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα

η) Επιστροφή των αποθεματικών των Ταμείων

2. Στη μετατροπή των φαρμακείων σε super market υγείας

3. Στην απαξίωση των ποιοτικών ελληνικών αγαθών (ψωμί, γάλα, ελαιόλαδο), του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης

4. Στην υποβάθμιση της συγγραφικής δραστηριότητας και τον πολιτισμικό μεσαίωνα που επιβάλλεται μέσα από την κατάργηση στην ενιαία τιμή των βιβλίων

5. Στην εμμονική ρύθμιση για την κυριακάτικη λειτουργία των επιχειρήσεων για όλο το χρόνο που είναι καταστροφική για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

6. Στην κατάργηση των εισφορών υπέρ δράσεων για την κατάρτιση ανέργων και καταπολέμηση ανεργίας

7. Στην καθετοποίηση της αγοράς καυσίμων

8. Στον φόρο υπεραξίας που επιβάλλεται σε μια περίοδο πλήρους απραξίας της αγοροπωλησίας ακινήτων και επαναφορά των εμπορικών μισθώσεων στις προηγούμενες ρυθμίσεις

9. Στη μετατροπή των ανέργων και των αστέγων σε κυνηγούς εφάπαξ μερίσματος και κουπονιών επιβίωσης

10. Στην πλήρη παράδοση της μεταφοράς προσώπων κα αγαθών (ταξί, φορτηγά) στις πολυεθνικές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk