Παπαρήγα: Τίθενται παραπλανητικά διλήμματα στο λαό

Στα πολλά και παραπλανητικά -όπως εξήγησε- διλήμματα που τίθενται στο λαό, που βομβαρδίζεται από πρωτόγνωρους όρους και έννοιες, στερώντας του, όμως, την θεωρητική κατάρτιση, προκειμένου να τα κατανοήσει και να τα κρίνει, εστίασε η Αλέκα Παπαρήγα, πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ. Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση, καθώς και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση λεγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για δύο συνταγές που έχουν μεν διαφορές, αλλα προέρχονται από τον ίδιο τσελεμεντέ.

Στα πολλά και παραπλανητικά -όπως εξήγησε- διλήμματα που τίθενται στο λαό, που βομβαρδίζεται από πρωτόγνωρους όρους και έννοιες, στερώντας του, όμως, την θεωρητική κατάρτιση, προκειμένου να τα κατανοήσει και να τα κρίνει, εστίασε η Αλέκα Παπαρήγα, πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ. Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση, καθώς και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για δύο συνταγές που έχουν μεν διαφορές, αλλά προέρχονται από τον ίδιο τσελεμεντέ.

Η όποια ανάπτυξη το 2014, το 2015 ή το 2016 θα στηρίζεται στα ερείπια κατακτήσεων χρόνων, τόνισε ακόμη.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να κάνει και τα δύο: να δώσει στο λαό την απαραίτητη γνώση προκειμένου να κατανοήσει τα διακυβεύματα της εποχής, αλλά και να στηρίξει τους αγώνες στο δρόμο και στους χώρους εργασίας, είπε η κυρία Παπαρήγα.

«Σαφώς και μας ενδιαφέρουν οι ρυθμίσεις για το γάλα, τα εργασιακά και τις τριετίες, το επίδομα μητρότητας, οι ανατροπές για τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά.. τα πάντα ενδιαφέρουν το ΚΚΕ», επισήμανε η κυρία Παπαρήγα, τονίζοντας, όμως, ότι όλα αυτά αποτελούν κομμάτια και επιταγές της ίδιας καπιταλιστικής πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τίθενται στο λαό, συνέχισε η κυρία Παπαρήγα, διλήμματα όπως «λιτότητα ή ανάπτυξη» , «κρατικές τράπεζες ή ιδιωτικές;», «δημόσιες ή ιδιωτικές επενδύσεις;», «να βγούμε ή όχι στις αγορές;», «έξοδος ή όχι από το μνημόνιο».

Εμείς λέμε «λιτότητα ή καπιταλιστική ανάπτυξη;», τόνισε η κυρία Παπαρήγα εξηγώντας ότι αυτό που κρύβουν οι υποστηρικτές αυτής της πολιτικής είναι ότι μπορούν να συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δύο και λιτότητα και ανάπτυξη για το κεφάλαιο.

Όλα αυτά που λέει και επιβάλει το Μνημόνιο, τα προβλέπει και η Συνθήκη Μάαστριχτ της ΕΕ, τόνισε η κυρία Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται αποδέσμευση από την ΕΕ, απαιτείται γραμμή κοινωνικοποίησης και εργατική λαϊκή εξουσία.

Πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε»

Εξειδικεύοντας στα μέτρα και στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, εξήγησε τις θέσεις του ΚΚΕ και γιατί τις απορρίπτει αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, «ακόμη και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της κυβέρνησης για μείωση τιμών πχ σε κάποια φάρμακα ή γάλατα, αν και δεν το πιστεύω, σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι εάν οι πολίτες θα έχουν χρήματα για να μπορούν να τα αγοράσουν».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε». Η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο κράχτη που λέει «μπείτε στο παιχνίδι εγχώριοι επενδυτές και ελάτε και οι ξένοι επενδυτές διότι θα έχετε εξασφαλισμένο κέρδος και πάμφθηνη χειραγωγημένη εργατική δύναμη» και υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα ανατροπής του καπιταλισμού.

«Κάθε φορά που ο κ. Μηταράκης μιλάει, κατεβάζει και ένα κατάλογο επενδυτών. Δεν τον αμφισβητούμε. Οι επενδυτές αν δούνε ότι μπορούνε να βγάλουνε μεγάλο κέρδος θα ΄ρθούνε», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα και σχολίασε πως «αυτά που λέει η κυβέρνηση και αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σα να παίρνεις τον Τσελεμεντέ και δύο ή τρεις συνταγές για το σπανακόρυζο και το κατσικάκι στο φούρνο. Η ΝΔ λέει ελάτε να επενδύσετε και αυτό είναι ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Θα έχω και ένα κρατικό τιμόνι. Λέει θα βρω και κάποιες άλλες συνεργατικές μορφές. Όπως με τα φωτοβολταϊκά δηλαδή, έτσι θα γίνει και εδώ».

Αναφερόμενη στο χρέος η κυρία Παπαρήγα είπε ότι «το αν θα υπάρξει επιμήκυνση ή κάποιο κουρεματάκι, αυτό δεν θα καθοριστεί από την εργασιομανία του κ. Σαμαρά ή την ελκυστικότητα που μπορεί να ασκεί ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη, αλλά θα εξαρτηθεί από το αν ανεβαίνουν τα χρέη και άλλων χωρών».

«Ναι, είναι πιθανό να πάμε σε ανάκαμψη, δεν ξέρουμε αν θα είναι το 2014, το 2015 ή το 2016, αλλά θα είναι μια ανάκαμψη πάνω στα ερείπια κατακτήσεων χρόνων που σήμερα όμως ακόμη και αυτές η ζωή τις έχει ξεπεράσει και ήδη θα έπρεπε να παλεύουμε τώρα για περισσότερες κατακτήσεις», τόνισε ακόμη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk