Ακόμη μια ημέρα ταλαιπωρίας για τους πολίτες που σχηματίζουν ουρές έξω από τα λιγοστά ανοιχτά φαρμακεία, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας που έχουν κηρύξει οι φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου που τους αφορούν

Οι πολίτες σχηματίζουν ουρές πολλών μέτρων έξω από τα φαρμακεία, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν όλα τα φάρμακα που ζητούν, καθώς παρουσιάζονται και ελλείψεις.

Εν τω μεταξύ, σύγχυση προκλήθηκε από δήλωση του αντιπροέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα ανοικτά φαρμακεία της Αττικής.

Την είδηση διέψευσε στοin.grο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, λέγοντας ότι η δήλωση του κ. Δαγρέ έγινε «εκ παραδρομής».

Μιλώντας στονΒήμα 99,5ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ζήτησε συγγνώμη και κατανόηση από τον κόσμο για την ταλαιπωρία.

«Δεν αγωνιζόμαστε για το μαγαζάκι μας μόνο. Σε δύο χρόνια από τώρα οι τιμές των φαρμάκων θα είναι ελεύθερες και ο κόσμος δεν θα έχει χρήματα να τα αγοράσει» δήλωσε.

Ο κ. Θεοδοσιάδης τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί θα βρίσκονται σε απεργία μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Αδωνις: Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ οτι οι πολίτες είναι όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών.

«Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών. Αντί να ανοίξουν 200 φαρμακεία, άνοιξαν 50 φαρμακεία με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου. Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου… χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε και για πόλεμο των φαρμακοποιών ενάντια στην κοινωνία. Εξήγησε πως με τις διατάξεις «τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία. Μπορεί να συστεγάζεται, όμως, φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή».

Για τη μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ξεκινάει 9 Απριλίου, θα τελειώσει σε ένα μήνα και στόχος είναι μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών.