Ο Μέρντοκ… ξαναδίνει το «δαχτυλίδι» στον Λάκλαν

Εχοντας μόλις κλείσει τα 83 χρόνια του (στις 11 Μαρτίου) και μετά το περυσινό διαζύγιο με την κατά 38 χρόνια νεότερη τρίτη σύζυγό του Γουέντι Ντενγκ, ο Ρούπερτ Μέρντοκ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κληροδότηση της εκδοτικής αυτοκρατορίας στα παιδιά του.

Εχοντας μόλις κλείσει τα 83 χρόνια του (στις 11 Μαρτίου) και μετά το περυσινό διαζύγιο με την κατά 38 χρόνια νεότερη τρίτη σύζυγό του Γουέντι Ντενγκ, ο Ρούπερτ Μέρντοκ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κληροδότηση της εκδοτικής αυτοκρατορίας στα παιδιά του. Την περασμένη Τετάρτη αποφάσισε να αναθέσει στους γιους από τη δεύτερη σύζυγό του, Λάκλαν και Τζέιμς, ουσιαστικότερους ρόλους. Συγκεκριμένα, ο ηλικίας 43 ετών Λάκλαν θα γίνει μη εκτελεστικός συμπρόεδρος των κινηματογραφικών στούντιο 21st Century Fox και του ενημερωτικού ομίλου News Corp., ενώ ο ηλικίας 42 ετών Τζέιμς θα γίνει συν-διευθυντής λειτουργιών της 21st Century Fox και θα «αναφέρεται» μόνο στον Τσέιζ Κάρεϊ, πρόεδρο και διευθυντή λειτουργιών των στούντιο.
Τα δύο αδέλφια κατέχουν ήδη διευθυντικές θέσεις στις δύο εταιρείες. Αίσθηση προκάλεσε – σύσσωμος ο ξένος Τύπος και δη ο βρετανικός το επεσήμανε – το γεγονός ότι ο Ρούπερτ Μέρντοκ δεν αναβάθμισε τον ρόλο της Ελίζαμπεθ, της μεγαλύτερης αδελφής των Λάκλαν και Τζέιμς, η οποία είναι σήμερα 46 ετών. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι η Ελίζαμπεθ είναι η πλέον «προικισμένη» και άξια διάδοχος του Μέρντοκ. Ολοι συμφωνούν, ωστόσο, ότι εν προκειμένω πληρώνει την επικριτική για τη διεύθυνση της «News of the World» στάση που κράτησε στο σκάνδαλο των υποκλοπών από την εφημερίδα, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2011.
Το γεγονός είναι ότι ο αυστραλιανής καταγωγής μεγιστάνας των ΜΜΕ ακόμη δεν έχει δώσει το «δαχτυλίδι» της εκδοτικής αυτοκρατορίας του. Από το 1994 έως το 2007 φαινόταν ότι το «δαχτυλίδι» θα το κέρδιζε ο Λάκλαν – παρά τις εξαιρετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες που είχε αναπτύξει η Ελίζαμπεθ. Τη χρονιά εκείνη, όμως, ο Λάκλαν παραιτήθηκε ξαφνικά από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή λειτουργιών της News Corp. που κατείχε. Στη συνέχεια φάνηκε ότι ο Τζέιμς θα έπαιρνε το «δαχτυλίδι». Ομως, το 2012 εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της «Νews of the World», συνεπεία του σκανδάλου.
Τώρα επανέρχεται – άγνωστο με πόση προθυμία… – στο προσκήνιο ο Λάκλαν. Και ο πατέρας του, μάλιστα, δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» που αναλαμβάνει πάλι ο Λάκλαν ηγετικό ρόλο στην 21st Century Fox. Ο Ρούπερτ Μέρντοκ έχει συνολικά έξι παιδιά. Από τον πρώτο του γάμο έχει μία κόρη, την Προυντένς, που είναι σήμερα 56 ετών. Από τον δεύτερο απέκτησε την Ελίζαμπεθ, τον Λάκλαν και τον Τζέιμς, ενώ από τον γάμο του, το 1999, με την κινεζικής καταγωγής Γουέντι Ντενγκ απέκτησε δύο κόρες, τη Χλόη και την Γκρέις, που γεννήθηκαν το 2001 και το 2003 αντιστοίχως.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk