Αφγανοί Ταλιμπάν αντάρτες επιτέθηκαν σε ξενώνα πολύ κοντά στο κοινοβούλιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ.

Αρχικά ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του μπροστά από τον ξενώνα. Στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο. «Γίνεται ανταλλαγή πυροβολισμών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες» δήλωσε εκπρόσωπος του επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, Χάσματ Στανικζάι.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωσή τους, στην οποία διευκρίνισαν ότι ο στόχος της επίθεσής τους ήταν ξενώνας που χρησιμοποιείται από ξένους και από μια εκκλησία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον τρεις αμερικανοί πολίτες, ένας Περουβιανός, ένας Μαλαισιανός και ένας ακόμη Αφρικανός βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στον ξενώνα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τουλάχιστον 10 άτομα, που πιθανότατα είναι ξένοι υπήκοοι, εκκένωσαν πριν από λίγο το κτίριο.

Παράλληλα, ο αφγανός υφυπουργός Εσωτερικών, Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι, δήλωσε ότι «τέσσερις επιτιθέμενοι ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά μπροστά από ένα κτίριο ξένων» και σημείωσε ότι «ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε».

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί είδε επίσης την τοπική αστυνομία να συνοδεύει ξένους έξω από το κτίριο αυτό, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν.