• Αναζήτηση

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που τους εξομοιώνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ αίρονται οι προστατευτικές διατάξεις των νόμων που τους είχαν εντάξει στο παρελθόν στο ίδιο εργασιακό πλαίσιο με τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου τομέα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ, στις 9 Απριλίου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς τη Βουλή την Κυριακή 30/3 και ώρα 6:00 μ.μ.
«Η συγκεκριμένη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι προδήλως αντισυνταγματική διότι παραβιάζει ευθέως το άρθρο. 16, παρ. 8 του Συντάγματος την ώρα που φαινόμενα ανομίας γιγαντώνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρουν ότι η διάταξη αυτή κατατέθηκε στην Βουλή «εν κρυπτώ» και εάν τεθεί σε ισχύ «τίθεται εν αμφιβόλω η εγκυρότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk