Διαδικτυακές διαλέξεις – συζητήσεις ξεκινάει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο να προσφέρει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία τις σκέψεις και τους προβληματισμούς διακεκριμένων Ελλήνων για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, καθώς και τους οραματισμούς τους για το μέλλον.
Η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση έγινε ήδη σε χώρους του Ιδρύματος με θέμα «Το πείραμα του εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά του» και σκηνοθέτη τον κ. Παναγιώτη Κράββαρη. Ομιλητές ήταν ο ομότιμος καθηγητής πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Βερέμης και ο ομότιμος καθηγητής οργάνωσης διοίκησης του ίδιου Ιδρύματος κ. Δημήτριος Παπούλιας.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των διαδικτυακών διαλέξεων ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ένα «ανοικτό Πανεπιστήμιο», «ένα κέντρο παιδείας και επιστημονικής αριστείας».
Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια οικονομικής ιστορίας του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Ιδρύματος κυρία Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση.
Κάθε διαδικτυακή διάλεξη-συζήτηση θα φιλοξενείται στον κεντρικό ιστότοπο του ΟΠΑ και θα είναι προσβάσιμη μέσω διαδικτύου (http://www.aueb.gr/pages/diadiktuakes_dialexeis/index.php) από κάθε ενδιαφερόμενο.