Στην ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται άρθρο του περιοδικού Businessweek με τίτλο «Γεια σου: Η Ελλάδα επιτυγχάνει μια καταπληκτική ανάκαμψη» (Yasou: Greece Is Pulling Off an Amazing Recovery).

Στο άρθρο τονίζεται πως το επιτόκιο των ελληνικών δεκαετών ομολόγων υποχώρησε δραματικά την τελευταία διετία και ότι οι επενδυτές διαρκώς αποκτούν όλο και μεγαλύτερη πεποίθηση για την ικανότητα της χώρας να πληρώσει τα χρέη της.

«Σπάνια μια χώρα έχει βελτιώσει την εικόνα της έναντι των πιστωτών της τόσο γρήγορα» τονίζει ο αρθρογράφος, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν «εκπληκτικά επιτυχής» στη μείωση των δαπανών, η οποία ήταν απαραίτητη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει πρωτογενή ισορροπία στον προϋπολογισμό της νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και τώρα ελπίζει να είναι σε θέση να επανέλθει για δανεισμό στις αγορές πριν από τις εκλογές του Μαΐου.

Το δημοσίευμα εστιάζει στο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς), ενώ κάνει αναφορές και στα προγραμματισμένα έργα υποδομής όπως το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης, η Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών, το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας και το νέο δίκτυο ασύρματων hotspots που θα παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

«Ο τουρισμός έχει αρχίσει να ανακάμπτει και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προβλέψει ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη αυτό το έτος, αν και με ρυθμό λιγότερο από το 1%» τονίζει το δημοσίευμα.

Τέλος, σημειώνεται πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και πως πρέπει να εξαλειφθούν εμπόδια που προστατεύουν πολιτικά κεκτημένα συμφέροντα και κοστίζουν στο ευρύ κοινό, εμποδίζοντας την ανάπτυξη.