Ο Διαγόρας Καλαϊτζόγλου καλεσμένος στον Νίκο Θρασυβούλου και στο ένθετο «Σελίδες του Σαββατοκύριακου»

Την Κυριακή 30 Μαρτίου ο Διαγόρας Καλαϊτζόγλου καλεσμένος στο ένθετο της εκπομπής «Αυτοπροσώπως» του Νίκου Θρασυβούλου, «Οι Σελίδες του Σαββατοκύριακου» Συντονιστείτε (14:15-15:00) στον Βήμα fm 99.5 και κερδίστε 1 σετ 4 τόμων με τα άπαντα του Ερρίκου Ίψεν.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου ο ποδηλάτης Διαγόρας Καλαϊτζόγλου καλεσμένος στο ένθετο της εκπομπής «Αυτοπροσώπως» του Νίκου Θρασυβούλου, «Οι Σελίδες του Σαββατοκύριακου» Συντονιστείτε (14:15-15:00) στον Βήμα fm 99.5 και κερδίστε 1 σετ 4 τόμων με τα άπαντα του Ερρίκου Ίψεν.

Ο Διαγόρας Καλαϊτζόγλου είναι ποδηλάτης ,έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να επισκεφτεί 51 χώρες ανά τον κόσμο με το ποδήλατό του.

Λίγα λόγια για την προσφορά «Τα άπαντα του Ερρίκου Ίψεν»:

Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν μια νέα μετάφραση των δραμάτων του Ερρίκου Ίψεν, σε γλώσσα ζωντανή, κατάλληλη για σκηνική παράσταση, με πλούσια σχόλια, κατατοπιστικές εισαγωγές και χρονολόγια.

Τα έργα του μεγάλου Νορβηγού δραματουργού αποτελούν θησαυρό της παγκόσμιας λογοτεχνίας – όχι μονάχα της θεατρικής – κ’ η προβληματική τους ορίζει το σύγχρονο κόσμο, μιας κι όσα «κατά συνθήκη ψεύδη» της αποστεωμένης αστικής τάξης θίγονται, συνεχίζουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να στοιχειώνουν το σημερινό άνθρωπο.

Η ωμή κριτική του έκανε τους βιβλιοπώλες να μη θέλουν τα βιβλία του στις προθήκες τους. Το κατεστημένο τον πολέμησε άγρια. Όπως όμως γράφει ο Βιζυηνός (εισηγητής του Ίψεν στην Ελλάδα): Οὐδεὶς διεισέδυσεν εἰς τοὺς νεφροὺς καὶ τὴν καρδίαν τῆς ἀνθρωπότητος τόσον βαθέως ἀπὸ πολλοῦ, ἀπὸ λίαν πολλοῦ καιρο– κι ο Ίψεν, όντας αποκαλυπτικός, καθιστά αναγνώστη και θεατή πλουσιώτερους σε λυτρωτικά βιώματα για τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.

Τα πάθη των μοναδικών του χαρακτήρων (της Έντα Γκάμπλερ, της Νόρα, ή του Πέερ Γκύντ) καλούν σε στοχασμό για όλα τα παραδεδομένα. Η πλοκή – άφταστη στη μαστοριά της – ζωντανεύει καίρια ερωτήματα, ενώ ο γλαφυρός του λόγος συναρπάζει με τη βαθύτητα, την αμεσότητα και το ρυθμό του.

Τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, ώρα 18:30, στην αίθουσα της Ἐν Ἀθήναις Ἀρχαιολογικῆς Ἑταιρίας (Πανεπιστημίου 22), οι: Σπύρος Ευαγγελάτος (ακαδημαϊκός και σκηνοθέτης), Κώστας Γεωργουσόπουλος (θεατρικός κριτικός), Γιώργος Κιμούλης (ηθοποιός-σκηνοθέτης) Ήρκος Αποστολίδης (συγγραφέας-ιστορικός κ᾿ επιμελητής της σειράς) και Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος (ηθοποιός και μεταφραστής της σειράς) θα παρουσιάσουν τους 4 πρώτους τόμους των Απάντων: Ο αρχιμάστορας Σόλνες, Ο μικρός Έγιολφ, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί.

Έπονται σύντομα, το δραματικό «παραμύθι»: Πέερ Γκύντ,το καταγγελτικό – επαναστατικό δράμα: ‘Ενας εχθρός του λαού και η τραγωδία της κληρονομικότητας: Βρυκόλακες.

*Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της 2ης ώρας στο ένθετο της εκπομπής «Αυτοπροσώπως», «Οι Σελίδες του Σαββατοκύριακου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk