Α. Σπηλιωτόπουλος: «Είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε συνεργασίες»

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε στον Βήμα fm για τον Ν. Κακλαμάνη, την παραίτησή του από βουλευτής και το ενδεχόμενο συνεργασιών

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον Ν. Κακλαμάνη, την παραίτησή του από βουλευτής και το ενδεχόμενο συνεργασιών.{{{ audio1 }}}

Για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα

«Για μένα, ήταν θέμα συνείδησης την ημέρα και τη στιγμή που ίδρυσα τη δημοτική παράταξη «Αθήνα, μπορείς», για να μπορέσω να αφοσιωθώ για τους συμπολίτες μου με όλες μου τις δυνάμεις και το χρόνο στη μάχη της Αθήνας και για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς, ήθελα να αποδείξω μ’ αυτόν τον τρόπο πως ό,τι λέω, το εννοώ. Δεν έχω κανένα κομματικό καθήκον και είναι δική μου επιλογή να αφοσιωθώ στη μάχη της Αθήνας και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει καλύτερη και θέλω να δώσω όλο μου τον εαυτό γι’ αυτό.»

Για όσα του καταλόγισε ο Ν. Κακλαμάνης περί φυγής από τη Βουλή, εν όψει του πολυνομοσχεδίου

«Είναι αστεία πράγματα. Γνωρίζουν όσοι με ξέρουν ποιες είναι οι πολιτικές μου απόψεις και ποια είναι η στάση μου, όλα αυτά τα χρόνια. Και τι υποστήριξα, προκειμένου να βγει η χώρα από αυτήν την κρίση, διότι ψήφισα και άλλα μέτρα στο παρελθόν. Έχουν περάσει και άλλα μέτρα, πολύ πιο επώδυνα και πολύ πιο σκληρά. Και εν πάση περιπτώσει, ποτέ δεν δείλιασα. Ήμουν εκεί και με συνέπεια υποστήριξα τις πολιτικές μου απόψεις και τον τρόπο με τον οποίο θα βγει η χώρα από την κρίση.»

Για την επιλογή του εμβλήματος της παράταξής του

«Δεν εκφράζομαι στην πολιτική μέσα από υπαινιγμούς. Αν είχα να πω κάτι, θα το έλεγα. Το συγκεκριμένο σύμβολο, με μια ανθρώπινη μορφή, είναι η Αθήνα όπως την πιστεύω και όπως τη θέλουμε. Μια Αθήνα που πρέπει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και αν κλείσει κανείς τα μάτια του, βλέπει αυτήν την εικόνα παντού. Βλέπει τη νερατζιά, που είναι ένα φυτό που μεγαλώνει δύσκολα, ένα φυτό που έχει διαχρονικότητα, δεμένο με την ιστορία της Αθήνας και τις μνήμες όλων μας και δείχνει τη στροφή που θέλουμε να κάνουμε και να φυτέψουμε πράσινο, δένδρα στην Αθήνα – και μπορούμε να το κάνουμε χωρίς κόστος, μέσα από το πράσινο ταμείο. Στην ανθρωπιά, στην αλληλεγγύη, στο να γίνει και πάλι η πόλη ανθρώπινη.»

Για τους αντιπάλους του

«Βασικός μου αντίπαλος είναι τα προβλήματα της πόλης. Τα προβλήματα που έχουν κληρονομήσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και ιδίως η προηγούμενη. Αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Το ποιος είναι αντίπαλος, επί της ουσίας, δεν θα το δείξω εγώ, αλλά οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους.»

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών

«Μπροστά στα προβλήματα της πόλης, είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε συνεργασίες, σε σύνθεση ιδεών και απόψεων, προκειμένου να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της πόλης πάνω από όποια κομματική και πολιτική αφετηρία έχουμε. Δεν στέκομαι στο ποιοι με στηρίζουν και από ποιον πολιτικό χώρο. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να είναι αρωγός στο έργο για την πόλη, έχει θέση και ρόλο. Ακόμη και αυτός που διαφωνεί μαζί μου, διότι και η διαφωνία είναι χρήσιμη. Είναι πρόσκληση προς όλους αυτό, διότι όλοι έχουν θέση και ρόλο στην άποψη για την Αθήνα.»

Για τον κ. Κακλαμάνη

«Δεν πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς χρειάζεται υποδείξεις. Είναι ένας έμπειρος πολιτικός, ο οποίος έχει κάνει κύκλο και μια διαδρομή, έχει περάσει από κυβερνητικά πόστα, έχει ξανακάνει το δήμαρχο της Αθήνας και έχει μια εμπειρία που ξέρει ο ίδιος πώς μπορεί να είναι χρήσιμος στην πόλη και την παράταξή του και με αυτήν την έννοια ξέρει ότι κάθε πράξη του κρίνεται και γι’ αυτό φέρει την ευθύνη κάθε πράξης του. Με αυτήν την έννοια, δεν θα του υποδείξω εγώ τι θα κάνει…»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk