Με απεργία από Δευτέρα προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τους αυτοκινητιστές και την έναρξη διαβούλευσης ζητούν οι ομοσπονδίες των ιδιοκτητών φορτηγών από την κυβέρνηση, οι οποίοι προειδοποιούν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τους αυτοκινητιστές και την έναρξη διαβούλευσης ζητούν οι ομοσπονδίες των ιδιοκτητών φορτηγών από την κυβέρνηση, οι οποίοι προειδοποιούν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από Δευτέρα 31 Μαρτίου.
Όπως ανακοίνωσαν, «εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου και αυτών που εκκρεμούν και είναι ήδη σε διαβούλευση, θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις, όπως αποφασίστηκε μετά την αναστολή, από την προσεχή Δευτέρα 31 Μαρτίου».
Η κυβέρνηση, όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, «εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τους άμεσα ενδιαφερομένους, προωθεί στο πολυνομοσχέδιο» με τα προαπαιτούμενα μέτρα της τρόικας, που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 από τη Βουλή, τα άρθρα 38-44, «που αφορούν διάφορες ρυθμίσεις στον χώρο των εμπορευματικών μεταφορών».
«Πρόκειται για διατάξεις που μεταβάλλουν δραματικά το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων, νομιμοποιούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά, θέτουν σε κίνδυνο τη νομιμότητα της μεταφορικής δραστηριότητας όπως ασκείται στη χώρα μας μέχρι σήμερα, ενώ δεν δίνουν καμία λύση στα προβλήματα που επανειλημμένα έχουμε εκθέσει» αναφέρουν.
Οι αυτοκινητιστές τονίζουν ότι «πιθανή εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων, θα απορρυθμίσει εντελώς την αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα επικρατήσουν συνθήκες «ζούγκλας»», ενώ διερωτώνται «ποιος είναι ο στόχος αυτής της τακτικής από την πλευρά κυβέρνησης και τρόικας».
«Παρά τις υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται η παράνομη μεταφορά που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του κλάδου. Αντίθετα οι ρυθμίσεις που προωθούνται έχουν και έναν μοναδικό στόχο. Την εισπρακτική αντιμετώπιση των παραβάσεων, πάντα σε βάρος των ελλήνων μεταφορέων και προς όφελος των μικρών και μεγάλων συμφερόντων που επενδύουν στην καταστροφή τους» υπογραμμίζουν.
«Οι αυτοκινητιστές θέλουν να πιστεύουν ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και θα προασπιστούν τα συμφέροντα του κλάδου και της ελληνικής οικονομίας. Στην αντίθετη περίπτωση θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα των Ομοσπονδιών με εισήγηση για απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk