Ανοικτό άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το ενδεχόμενο να στηριχθεί η σύσταση ελεγκτήριου δαπανών στο Λιμενικό Σώμα.

Όπως επεσήμανε την Τετάρτη στην επιτροπή της Παραγωγής και Εμπορίου, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» αυτή είναι και η διάθεση της πολιτικής ηγεσίας, που έχει προσκρούσει ωστόσο μέχρι σήμερα στις αντιστάσεις που προβάλει το υπουργείο Οικονομικών.
«Εδώ βλέπω μια ομοθυμία από όλους τους βουλευτές. Θεωρώ ότι είναι ένα δίκαιο και σωστό αίτημα, το οποίο είμαστε διατεθειμένοι στα πλαίσια κάποιας τροπολογίας που θα κατατεθεί, να το εξετάσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος είχε προτείνει την τροπολογία: «Στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος συνιστάται Ελεγκτήριο Υγειονομικών Δαπανών Λιμενικού Σώματος για την εκκαθάριση των υγειονομικών δαπανών του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και των προστατευόμενων μελών αυτού. Με κοινή απόφαση που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Ναυτιλίας και Αιγαίου καθορίζονται η οργάνωση και λειτουργία του Ελεγκτηρίου, οι αρμοδιότητες των οργάνων του και κάθε ζήτημα σχετικό με τη διαδικασία εκκαθάρισης των παραπάνω υγειονομικών δαπανών».
Αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει κατά την ακρόαση φορέων στην επιτροπή της Βουλής και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού κ. Δημήτρης Σαϊτάκης λέγοντας πως η σχετική τροπολογία «θα έρθει να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των στελεχών».